Ny seger och serieledning för kamraterna

pk6468

Emil Viklund tyckte det var en riktigt skön seger efter en dramatisk sista kvart på matchen. Foto: Patrik Karlsson

Efter senaste förlusten borta mot SAIK studsade IFK tillbaka i vinnarspåret när man på onsdagskvällen besegrade Hammarby med 7-5 (2-0) inför 2092 personer i Arena Vänersborg. Därmed gick man återigen upp i serieledning med en poäng före Villa Lidköping.

IFK spelade tryggt och stabilt och ledde bekvämt med 4-0 efter 70 spelade minuter. Men som den bandyvane vet, så kan mycket hända i bandy på 20 minuter. Och det bevisade verkligen kvällens match när det bjöds på hela 8 (!) mål de sista 20 minuterna av matchen.

–Vi blir lite passiva och försiktiga och har inte samma fart hem som tidigare. Hammarby trycker på och får utdelning och får naturligtvis energi av det, säger lagkapten Emil Viklund efter matchen.

Hammarby gör två mål inom två minuter och det är början på en riktig hawaii-bandy och ett onödigt spännande avslut på matchen ur en blåvit synvinkel.

–Det kändes som att de var övertaliga i vårt straffområde och bollen studsar omkring där inne och de får några slumpmål, säger Viklund som ändå höll undan Hammarby med sitt 5-2 mål.

– Det är starkt att vi gör några mål där i slutet och det var en väldigt skön seger, säger Viklund

Men de första 70 minuterna av matchen såg riktigt bra ut från kamraternas sida, och särskilt försvarsspelet som såg väldigt tryggt ut.

– Det kändes bra, vi hade kontroll på matchen och vi malde ner dem.

Jocke Hedqvist stod för hela fyra fullträffar i kvällens match och Sergei Lomanov, Nikita Ivanov och Viklund stod för var sitt.

Mer om matchen:

Alla mål från bandyplay.se:

Matchbilder

Foto: Patrik Karlsson ©