Storseger för IFK

pk2880

Emil Viklund ett mål och Jocke Hedqvist 3 mål, bild från mötet med Vetlanda från ifjol.

 

IFK Vänersborg fortsatte på vinnarspåret när man mötte Vetlanda och det blev en stabil och rejäl seger med 10-4. Man gjorde alltså som Stefan Karlsson önskade, fortsatte där man slutade mot Villa. Det fanns också likheter med Villa-matchen, då IFK återigen gjorde en riktigt bra andra halvlek, som man vann med 8-2.

– Vi gör en väldigt bra match. Vi pumpar på och gör många saker rätt.  Det tar ett tag att bryta ner Vetlanda, men idag var vi klassen bättre, säger en mycket nöjd Stefan Karlsson.

Första halvleken var annars jämn. IFK tog ledningen på hörna genom Jocke Hedqvist, innan Vetlanda vände till 2-1. Jocke utjämnade dock minuten innan paus, så det stod 2-2 inför vilan.

– Vi var bra redan innan paus, men målmässigt var det jämnt. I andra pumpade vi bara på och Vetlanda orkade inte hänga med.

Ja efter paus var det väldigt mycket IFK, och målen trillade in med jämna mellanrum. Olle Berglund, Johan Koch och Robin Lundqvist gjorde var sitt, innan Jocke satte ytterligare en hörna fram till 6-3. Även Sergei Lomanov slog in en hörna, så det bådar gott inför säsongen.

– Vi är mycket bredare på hörnskyttet i år, och det är inte bara Hedqvist som kan skjuta. Det blir ett bra vapen i vinter, menar Stefan Karlsson.

I slutskedet av matchen blev det lite av Sergei Lomanov show. Tre egna mål och en framspelning till Emil Viklund,  gjorde att IFK-segern hamnade på 10-4.

– Sergei gör några riktigt bra saker och visar vilken bra spelare han är. Men jag vill även nämna Robin Lundqvist som gör en riktigt vass insats som halv. Jag fick också många andra bra svar och framförallt gör vi en väldigt bra försvarsinsats över hela banan, berömmer Karlsson och fortsätter.

– Vi har en stor konkurrenssituation i laget och det är fantastiskt bra. Idag saknade vi Ivanov och ändå gör vi tio mål. Alla spelare är klart godkända. Imorgon är det vila och på söndag styrketräning, sedan laddar vi på inför de kommande cuperna, avrundar Stefan Karlsson.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson

Mer om matchen:

Johan Löfstedt om matchen på Vetlandas Facebooksida: