Ny seger för IFK hemma mot Kalix

pk9788

IFK fick åter igen jubla i hemmamötet mot Kalix när de på onsdagkvällen vann med 6-2 (2-2). Foto. Patrik Karlsson

Efter en blytung start för IFK Vänersborg med 0-2 en bit in i första halvlek, vände de och vann. Virtanen spikade igen målet och framåt gjorde de 6 mål, vilket gav seger med siffrorna 6-2 mot Kalix.

Redan före match på uppvärmningen såg man att det fanns en vilja och ett härligt go i laget. När IFK:s laguppställning ropades upp i högtalarna fick comebackande Petter Andersson extra jubel av publiken. Visst hade hemmapubliken saknat honom.

– Jag blev väldigt glad och kände uppskattning från publiken, berättar Petter efter matchen, och var märkbart rörd av det.

I början av matchen var IFK inte riktigt på tårna och det straffade sig. Kalix tilläts göra både 1-0 och 2-0 innan Johan Koch kunde reducera till 1-2. Det målet kom till efter en fin framspelning av Robin Lundqvist. I 40:e minuten gjorde Pertti Virtanen ett kanonfint utkast som friställde Jocke Hedqvist och han gjorde inget misstag. 2-2 var ett faktum.

I andra halvlek gav IFK inte Kalix någon chans. Nio minuter in i halvleken gjorde Fagerström 3-2 och minuten efter kom 4-2 av samme man. Där kändes matchen avgjord. IFK trummade på och Röing satte 5-2 medan Hedqvist avslutade målskyttet med att göra 6-2. Andra segern i elitserien var ett faktum.

Slutresultatet 6-2 var detsamma som Emil Viklund tippade före match.

– Just det. Det stämmer. Jag brukar inte tippa men det var ju bra att det slog in, säger Emil med ett leende.

– Vi släpper in två mål ganska fort men efter det kom vi igång bra. Vi kände att vi kunde bättre, och då kunde vi växla upp.

Och för sin egen del tycker Emil att formkurvan går åt rätt håll.

– Jag känner att jag kommer in mer och mer, men behöver fler matcher.

Petter Andersson kände naturligtvis att det var underbart att vara tillbaka.

– Jag har kört rehabträning i tio månader och det är inte kul. Det var vissa mörka stunder som man inte trodde man skulle kunna komma tillbaka, berättar han.

Tillbaka kom Petter, och det med besked.

– Vi ska inte matcha honom för hårt, sa Stefan Karlsson innan matchen och Petter spelade ungefär 70 minuter.

– Det kändes bra hela tiden så det var inga problem, säger Petter.

Petters härliga svepande passningar fanns där, och det kändes att han var tillbaka på riktigt.

Segern med 6-2 var verkligen en lagseger. Alla kämpade på bra och det var inget lätt jobb att utse matchens lirare. Det funkade från Virtanen i mål, fram till spelarna längst fram i laget.

Mer om matchen:

Text: Sven Wassén  Foto: Patrik Karlsson