Ny position för Alexander Zitouni

Alexander Zitouni,26 år

Idag kan vi presentera ytterligare en ”egen” spelare som valt att teckna nytt kontrakt med IFK Vänersborg. Det gäller mittfältaren Alexander Zitouni som tecknat ett 3-årigt kontakt med klubben. Och detta i en helt ny position, nämligen som back. – Jag fick frågan om att skolas om i en ny roll för några veckor sedan. Efter visst funderande och samtal med Ari har jag kommit fram till att ”why not”. -Jag vet inte utgången av detta men jag vet ingången och det är att jag ska göra allt jag kan för att komma väl förberedd när vi drar igång på isen i augusti. Dessutom som tidigare så trivs jag väldigt bra med klubb och laget, avslutar Alexander Zitouni.

– Alexander är en karaktärsspelare som alltid visar stort hjärta. Gör nu sin nionde säsong och därför också en viktig pjäs i vårt lagbygge. Har främst spelat defensiv mittfältare tidigare men kommer nu att skolas om till back. Och genom vårt 3-åriga kontrakt får vi också kontinuitet – säger spelaransvarige Tommy Hjert.

Alexander kom till IFK 2010 från Härnösands AIK. Vann J20-guld med IFK 2012. Har dubbla medborgarskap och spelade sin andra VM-turnering för USA i årets Bandy VM i Chabarovsk . Är också på sluttampen av sin utbildning till helikopterpilot på Säve utanför Göteborg.