NY MATCH FÖR IFK VÄNERSBORG IKVÄLL

 

pk7176

Då var det dags för en ny omgång i Elitserien och idag fredag styr IFK Vänersborg kosan mot Västerås för att möta Tillberga Bandy. En på pappret lite enklare uppgift än seriepremiären mot Sandviken, men vi ska nog inte ta ut någon seger i förskott. Vem minns inte fjolårets match då IFK vände till en knapp 4-3 seger i slutminuterna. 

IFK vilar Petter Andersson denna match, och i stället går Nils Berner in i laget. Petters plats på halven övertas troligtvis av Adam Herou-Löf.

Stefan Karlsson var ju nöjd med försvarsspelet förra matchen, och kan det sitta även mot Tillberga så ser chanserna bra ut. Men IFK behöver också få fart på spelet framåt.

-Tillberga är bra, och gjorde en riktigt bra premiärmatch mot Bollnäs, så vi måste var väldigt ödmjuka inför kvällens uppgift. Men självklart åker vi till Västerås för att vinna, säger Mikko Lukkarila, en av IFK:s måskyttar i premiären.

IFK har ju inte riktigt fått fart på det offensiva spelet ännu, men det är inget som oroar Mikko.

-Vi skapar ändå mycket chanser, och hade många fina lägen mot Sandviken, speciellt jag. Men vi jobbar på och jag tror det kommer att släppa även med målskyttet.

Kommer det även att släppa med hörnskyttet, som även det har varit lite trögt i säsongsupptakten?

-Vi har bra hörnskyttar, och har tränat lite extra på det, så även det kommer att släppa, säger en optimistisk Mikko, som ändå varnar för Tillberga.

-De har fått in lite nya killar i laget, och så är det deras hemmapremiär så de har allt att vinna. Men vi ska ligga på dem hårt, och görs det vi är bra på, så tror jas det räcker långt, avslutar Mikko Lukkarila.

 

Följ matchen på Elitrapport.se