Ny målvakt klar för IFK

Anton Svensson från IFK Rättvik blir IFK första nyförvärv för året. 22-årige Anton är målvakt och kommer att bilda målvaktspar tillsammans med Kimmo Kyllönen.

Helt ny i föreningen är inte Anton, utan han var inlånad till IFK redan under förra säsongen. Han stod i mål i fyra matcher under en period då IFK hade skadebekymmer på båda målvakterna. 

-Jag var i IFK tre veckor i januari och jag trivdes fantastiskt bra, och fick en väldigt bra uppfattning om föreningen. Så det känns jättebra att få spela med Vänersborg, säger Anton, som har tecknat ett två-års avtal med IFK.

Anton har ju fint påbrå då hans pappa är den förre stormålvakten Anders Svensson. Anders som spelade många år i Edsbyn och svenska landslaget. Nu ska Anton ta upp kampen med en annan landslagsmålvakt, Kimmo Kyllönen.

-Det blir tufft, Kimmo är ju världens bästa målvakt. Men det ska bli utmanande och jag tror jag kommer att lära mig mycket av honom.

Anton Svensson har Edsbyn som moderklubb och spelade där fram till och med bandygymnasiet. Därefter flyttade han till Rättvik och har nu gjort fyra säsonger där, varav en av dessa i Elitserien, säsongen 21/22. Han kommer nu att få möta sina tidigare lagkamrater då Rättvik återigen tog steget upp i Elitserien till den kommande säsongen.

-Jag kände att det var dags för nåt nytt och blev glad när IFK Vänersborg hörde av sig. Jag tror det finns mycket mer att ta ut av laget och jag vet att de vill uppåt i tabellen, säger Anton Svensson. 

-Ett jättebra nyförvärv säger IFK:s klubbchef Tobias Johansson. Han fick ju chansen att visa upp sig här i vintras och våra tränare Jesper och Robert fick ett mycket gott intryck av Anton.

-Tillsammans med Kimmo får vi ett starkt målvaktspar och jag tror Anton kan utvecklas till en mycket bra bandymålvakt, säger Tobias Johansson

Välkommen till Vänersborg, Anton Svensson och IFK’s första nyförvärv!

 

Text: Svante Johansson