NY IFK-FÖRLUST mot Broberg med 5-3

pk9154

En av IFK:s målskyttar mot Broberg, Johan Koch

Det blev tyvärr återigen förlust för IFK Vänersborg i bortamötet mot Broberg-Söderhamn. I en regnig match var hemma-laget hetare än IFK och vann rättvist med 5-3.

– Tyvärr så är vi inte där idag, sa en mycket besviken IFK-tränare Stefan Karlsson. Vi viker ner oss alldeles för lätt och vi krigar inte alls. Även om det var svårspelat i regnet så har vi inget att skylla förlusten på mer än oss själva.

Broberg inledde matchen med en väldig offensiv, och redan efter kvart hade man skaffat sig en 2-0 ledning.

– Det startar matchen bra och går in med hull och hår i alla situationer. De vinner dueller och de sätter hörnor, medan vi kliver undan och väntar på att någon annan ska göra jobbet.

Inte nog med en två måls ledning, utan Broberg satte även 3-0 på straff i halvlekens sista minut, vilket innebar ännu mera uppförsbacke för IFK, som dock gjorde en liten uppryckning efter paus.

Sergei Lomanov satte 3-1 tidigt innan Broberg ökade till 4-1 efter en kvart. En ny reducering av IFK genom Johan Koch tände ett nytt hopp, och Koch hade ytterligare ett jätteläge att fixa ännu en reducering och då hade det varit match igen.

– Vi har en bra period de första tjugo minuterna i andra halvlek, då vi spelar bra, men tyvärr så får inte utdelningen med oss.

Broberg gjorde 5-2 också innan Emil Viklund fastställde slutresultatet till 5-3 i matchen sista minut.

– Vi gör för många misstag idag. Vi ska vara bättre, och var och en måste kliva in och ta ansvar, sa Stefan Karlsson. Vi gör heller ingen lysande försvarsinsats utan där måste vi skärpa till det. Ska jag sammanfatta så uppträdde vi tyvärr långa stunder som småpojkar idag.

Ord och inga visor från en besviken IFK-tränare som dock menar att det är bara att jobba vidare.

– Det är klart att vi måste ta lärdom av denna match och att vi har en del att reda ut. Men vi kommer igen och som tur är så är serien lång.

Nu väntar tufft motstånd även i nästa match då Bollnäs kommer till Arenan på onsdag. Då lovar Stefan Karlsson helt andra takter från IFK:s sida.

-Det kan du ge dej på, avslutar han.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson

Matchrapport

TTELA

Bandyplay

Bandypuls