Ny hemmamatch när Sirius gästar Arenan

På onsdagskväll kommer IK Sirius på besök till Arena Vänersborg, och det står nya elitseriepoäng står på spel. -En mycket viktig match, säger IFK:s libero Simon Blomqvist. Sirius är ju ett lag som vi vill ha efter oss i tabellen

Ny hemmamatch när Sirius gästar Arenan

 

På onsdagskväll kommer IK Sirius på besök till Arena Vänersborg, och det står nya elitseriepoäng står på spel.

-En mycket viktig match, säger IFK:s libero Simon Blomqvist. Sirius är ju ett lag som vi vill ha efter oss i tabellen om vi ska nå till slutspel, så det handlar om viktiga poäng imorgon.

IFK har nu fyra raka segrar och det har ingjutit mod i hela IFK-lägret.

-Vi har en go känsla i truppen, säger Simon. Vi har haft två bra träningar och allt känns bra. Framgång föder framgång, förklarar han.

Senaste segern mot Tellus i fredags satt långt inne och IFK vann till slut med knappa 4-3.

-Det var lite svårspelat på Zinken. Det var också vår första utomhusmatch och vi hade gjort en urladdning mot Sandviken två dagar innan. Mot Sirius vill vi hitta tillbaka till det fina spel vi hade mot Sandviken.  

23-årige Simon som kommer från Jönköping gör nu sin tredje säsong i IFK, och han har under dessa år haft flera olika kollegor i backlinjen. I år har han fått stifta bekantskap med ännu en då Juho Liukkonen har tagit hand om högerbacken. På den andra sidan återfinns Joakim Johansson sedan slutet på förra säsongen.

-Jag tycker det fungerar oerhört bra, och vi hittar varandra mer och mer. Vi drar på oss få utvisningar och det tyder på att vi ligger tätt och rätt i våra positioner. Kan vi hjälpa till att hålla nere siffrorna så ger vi oss själva en bra chans att vinna matcherna, analyserar IFK-liberon.

Vad krävs för de två poäng som ni vill plocka imorgon?

-En bra prestation såklart. Vi är gynnade av ett högt tempo så det gäller att vi drar upp farten. Det finns inga lätta matcher så det gäller att vi ger allt.

Så önskar du lite mer publik på läktaren

-Självklart hoppas vi att det kommer några fler än de tidigare matcherna.

Det får vi hoppas att fler vill uppleva årets IFK som ännu inte förlorat hemma i årets seriespel. Välkomna!