Ny försvarstalang tränar med A-laget

Försvarstalangen Hugo Nyman med Jönköping bandy som moderklubb har precis påbörjat bandygymnasiet i Vänersborg och är blott inne på sin  andra träningsvecka i IFK och njuter i fulla drag av tillvaron i sin nya omgivning.

-Jag var i Vänersborg på  regionuttagning förra året. Efter det var jag i kontakt med Jesper Larsson och valde efter det att gå på gymnasiet här och börja spela för IFK Vänersborg.  Allt är nytt för mig. Bor fortfarande på hotell till 1 oktober då jag får min nya lägenhet, men jag har redan fått en mycket fin helhetsbild av föreningen. Allt verkar väldigt seriöst och proffsigt. Allt från själva träningen till hur föreningen trycker på vikten med kost och vila bland annat. Har fått ett jättefint välkomnande och förutsättningarna här i Vänersborg är helt otroliga för att spela bandy. Jag får mer is pass i September månad här än vad jag fått under en hel säsong tidigare, säger Hugo efter att ha medverkat på A-lagets torsdagsträning.  Hugo Nyman började sin aktiva karriär redan i bandyskolan och har spelat i sin moderförening Jönköping tills nu då flytten till Vänersborg och bandygymnasiet.

Hugo Nyman är  återigen uttagen i den träningstrupp som P-17 landslagets förbundskapten Göran Boström tagit ut. Den första i våras var ett landslagsläger med fokus på tester och teori. Nu är det en 25-manna trupp som 20-22 September skall ha is pass och träningar där det stora målet är hemma VM (Motala) i slutet av mars månad 2020. Därmed är Hugo Nyman i gott sällskap då IFK Vänersborgs båda stortalanger Hugo Sjöling och Lukas Forsström som gjorde så bra ifrån sig i sin A-lagsdebut i lördags också återfinns i Göran Boströms landslagsläger.

-Hugo Nyman har ett jättebra spelsinne, jäkligt bra skridskoåkare.  Han är mogen och uppvisar ett inre lugn i sitt spel och har kommit fint in i laget och verkar trivas med de andra spelarna. Hugo är en stortalang som har alla förutsättningar att bli riktigt bra och vi hoppas såklart mycket på honom framöver, säger huvudtränaren i IFK:s J 17 lag Måns Sjöling.

Vi vill från föreningen passa på att hälsa Hugo Nyman välkommen till IFK Vänersborg och önskar honom ett stort lycka till med säsongen och vidare landslagsspel.

 

text: Niklas Thonander

foto: Jorge Moreno