Ny förlust för IFK

pk9025

Johan Koch tar sig för huvudet efter en av IFK:s missade målchanser mot Broberg

Det blev en ny förlust för IFK Vänersborg när man mötte Broberg på hemmais. 5-3 blev segersiffrorna för Söderhamslaget, och det innebär att IFK Vänersborg fortfarande står utan seger i årets Elitserie.

– Jag tycker egentligen att det är en ganska jämn match, men skillnaden är effektiviteten framför mål. Vi skapar enormt många lägen som vi inte kan ta tillvara på, medan Broberg kommer igenom alldeles för enkelt och sätter sina chanser. Det är den stora skillnaden idag, säger en rejält besviken IFK-tränare, Stefan Karlsson efter matchen.

Matchinledningen var annars ganska lik premiärmatchen mot Edsbyn tidigare i höst. Ett snabbt ledningsmål av Mikko Lukkarila, och sedan en nästan lika snabb vändning av gästerna. Mikkos mål denna gång var på en hörna som han fixade själv efter ett friläge, där Brobergsmålvakten reflexräddade till hörna.

Tyvärr kunde alltså IFK inte förvalta den fina inledningen denna gång heller, utan gästerna kom igen och vände på resultatet ganska så omgående. Redan i den åttonde minuten gjorde Jonas Nygren 1-1 på hörna, och två minuter senare satte Martin Söderberg 1-2 på tennis. Samme Söderberg hann också göra 1-3 innan pausvilan och även det var ett spelmål inne i boxen.

Bjudningar av IFK

– Tycker vi bjuder dem på några av målen faktiskt. Vi har väl så många lägen i första halvleken så vi borde varit i ledningen i paus, tycker Stefan Karlsson.

Efter pausen ökar sedan IFK Vänersborg trycket. Laget kommer längre upp i banan får ett rejält tryck mot Broberg. Ytterligare ett par fina målchanser missas innan man får utdelning. Det klart bästa läget har Lukkarila, som fintar bort målvakten, men lägger sedan bollen utanför målramen. Till slut kommer dock IFK-målen.

Först ordnar Henric Eriksson en straff som Jocke Hedqvist skjuter, men målvakten Henrik Rehnvall räddar. Henric håller sig dock framme igen och vispar in returen.  En stund senare tar Hedqvist revansch för straffmissen, när han dunkar in 3-3 på ett frislag.

– Jag tycker vi är rejält på gång när vi kvitterar och borde nog grejat det då. Vi fortsätter att trycka på och skapa chanser, men sen bjuder vi alldeles för lätt in Broberg i matchen igen, säger Stefan Karlsson och ruskar på huvudet.

Söderberg matchvinnare

Det är återigen Martin Söderberg som kliver fram och han avgör matchen för gästerna. Först sätter han en straff till 4-3, och sedan avslutar han med sitt fjärde mål för kvällen när han frispelad slår in bollen i öppet mål.

Elitseriestarten har poängmässigt inte gått IFK Vänersborgs väg i år. Trots ganska jämna matcher, och stundtals ganska bra spel har det bara blivit två poäng hittills.

Många poäng kvar att spela om

– Vi spelar bra från och till och skapar mycket chanser, och det är det positiva så här långt. Däremot är jag inte nöjd med att vi släpper till enkla och billiga mål, och får hela tiden jaga i underläge. Men det är 44 poäng kvar att spela om, så vi kommer igen, menar tränare Karlsson.

– Nu gäller det att vi plockar fram och visar vilka vi är, både som spelare och som lag. Vi ska inte hasta iväg, utan vara kloka och bygga vidare på det starka Vänersborg som vi vet finns där, säger Stefan Karlsson avslutningsvis

Mer om matchen:

Foto: Patrik Karlsson