Ny förlust för IFK, denna gång mot Sandviken

pk3429

Johan Koch var IFK:s första målskytt mot Sandviken. Här en bild från mötet med Vetlanda tidigare i höst. Foto: Patrik Karlsson


IFK Vänersborg gjorde återigen en bra match mot ett av seriens topplag, Sandviken, men det räckte ändå inte till någon poäng. SAIK vann med 5–2, detta trots att IFK rivstartade matchen och ledde med 2–0 redan efter tio minuter.

-Det ville sig inte idag heller, trots att vi gjorde en riktigt bra prestation igen. Vi är minst lika bra som Sandviken, men vi har helt enkelt inte det rätta flytet, sa IFK-tränaren Ari Holopainen efter matchen.

IFK fick en riktig smakstart med 1–0 redan i fjärde minuten. Johan Koch var målskytt på Jocke Hedqvist inspel från kortlinjen. Strax senare satte Mikko Lukarilla 2–0 när han blev frispelad av Robin Öhrlund och ensam med Othen gjorde han inget misstag.

Så långt i matchen var IFK 100-procentiga, och detta tvingande SAIK till en tidig time-out, och efter denna så svängde matchen målmässigt över till Sandviken.

-Vi fick en liten svacka efter en halvtimme, och det straffade sig. Jag tycker ändå vi höll i bra och vi lät inte Sandviken skapa så mycket chanser. Å andra sidan så gjorde de mål på de få chanser de fick, förklarade Ari.

Ja innan halvleken var över hade hemmalaget vänt på resultatet och gick till halvtidsledning med 3–2. Målskyttar var Daniel Mossberg, Albin Thomsen och Christoffer Edlund som gjorde 3–2 på övertid.

I den andra halvleken försökte IFK att jaga ifatt men som många gånger tidigare i år så hade man svårt med målskyttet. Bland annat så skapade man åtta hörnor men alla var resultatlösa. Istället var det SAIK som tog vara på sina lägen och gjorde två mål ytterligare. Målskyttar var återigen Thomsen och Edlund.

-Jag tror Sandviken hade åtta skott mot mål och fem av dem gick in, och det förklarar ju en del av resultatet. Vi gjorde det bra som lag men vi varierade i våra individuella prestationer under matchen. Det är så snabba beslut som måste tas, och små misstag mot de bästa lagen det straffar sig direkt, menade Ari Holopainen.

Då är den tuffa mellandagsveckan över för IFK och vi kan tyvärr summera in tre förluster, dock mot väldigt bra motstånd.

-Det känns ändå som att vi är på rätt väg. Vi är klart medvetna om att Villa-matchen var ett rejält bottennapp från vår sida, men mot seriens kanske två bästa lag just nu, Hammarby och Sandviken, har vi spelat jämnt och vi har varit och nosat på poäng, menade IFK-tränaren, och sa vidare.

-Jag tycker vi jobbat oss tillbaka spelmässigt, och nu gäller det att fortsätta hålla denna nivå framåt. Nu gäller vila och träning under veckan och sedan ska vi ladda för de två viktiga matcherna som väntar till helgen, sa Ari Holopainen som avslutning.

Text: Svante Johansson

Bandyplay – highlights

Elitrapport