Emil Wiklund klar för tre nya år

Nu väntar Broberg/Söderhamn i åttondelsfinal

.

IFK Vänersborg förlorade sista seriematchen borta mot IFK Motala med 6-4. Med segern så passerade Motala Broberg/Söderhamn i tabellen och det innebär att IFK kommer att ställas mot Broberg i åttondelsfinal. Dessa matcher spelas i Söderhamn på torsdag och i Vänersborg på lördag.

-Motala var hetare än oss idag, så resultatet är inte så mycket att säga om. Vi försökte att lyfta upp matchen att den var viktigt men vi lyckades inte riktigt med det, sa IFK-tränaren Ari Holopainen, som inte lät alltför nedslagen.

-Nu gäller det bara att se framåt. Jag hade inte någon speciell önskan om motståndare i åttondelen, men det hade ju varit en trevligare resa till Motala än till Söderhamn, men detta ingår i spelet, sa Ari  

Motala fick en smakstart och gjorde 1-0 redan efter tre minuter genom Elias Gillgren. Samme Gillgren gjorde också 2-0 på hörna efter en knapp kvart. IFK fick alltså jobba i motvind inledningsvis och hade svårt att komma till lägen. Två snabba minuter i slutet av halvleken resulterade dock och först gjorde Emil Viklund (bilden) mål, innan Jocke Hedqvist kvitterade på hörna.

Så långt såg det bra ut för IFK, men i den andra halvleken handlade det mesta om Motala. 3-2 redan i första minuten och sedan hade de en lyckosam period i mitten av halvleken då man gjorde tre raka mål fram till 6-2 och matchen var avgjord,

IFK snyggade till siffrorna lite på slutet med två mål av Emil Viklund, som alltså blev tremålsskytt, men mer blev det inte för IFK denna afton.  

-Vi gjorde det bra i den första halvleken men efter paus var vi inte riktigt med, framförallt så var defensiven inte bra. Jag vet inte varför det blev som det blev, men Motala var hetare än oss.

IFK får nu hem och ladda om innan man startar resan mot Söderhamn tidigt på torsdag morgon.

-Nu ska vi hem och förbereda oss för Broberg. Vi ska se om vi ska göra någon förändring eller justering. Som jag sa så gäller det nu bara att se framåt och vi måste vinna dessa matcher om vi ska spela kvartsfinal, så enkelt är det, förklarade Holopainen.

———————————————————————————————————————————

Eftersom det var sista serieomgången så blev det också klart vilka lag som kommer att mötas i kvartsfinalerna, och det blir enligt följande:

Villa – vinnaren mellan Vetlanda /Motala

Västerås – vinnaren Vänersborg/Broberg-Söderhamn

Sandviken – Hammarby

Edsbyn – Bollnäs

 

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson

Matchfakta – Elitrapport