Nu startar IFK Akademi

IFK Vänersborg i unik studiesatsning för sina unga elitidrottare

IFK Vänersborg startar nu upp IFK-Akademien, ett initiativ från föreningen för att ge spelare förutsättningar att kombinera studier ihop med sin satsning på elitidrott. Tommy Hjert, ordförande i Sport-/Elitkommitén, menar att man vill ta ytterligare ansvar för sina spelare.

– Vi är en ledande förening i bandysverige vad gäller att satsa på våra unga spelare, och vi vill också ta ansvar för att de får chansen till bra utbildning. Det kommer att gynna både spelarna och föreningen, säger Tommy Hjert.

Många elitsatsande ungdomar upplever att skolan blir lidande när satsningen på idrotten kräver mycket tid både för träning och långväga matcher. IFK Vänersborg vill därför underlätta för ungdomarna även i sin civila karriär.

– Vi kommer i och med detta att kunna stötta spelarna på vägen och samtidigt befästa vår position som en av landets främsta bandyföreningar vad gäller ungdomsverksamhet, berättar Hjert.

IFK-Akademien kommer nu inledningsvis att erbjuda spelare i a-laget undervisning för att skaffa sig högskolebehörighet. Och på sikt hoppas föreningen kunna utveckla satsningen ytterligare.

– Högskolestudier och elitidrott är en utmärkt kombination och skapar en bra grund för en framtida civil karriär, och det ska vi vara med och bidra till från föreningen, avslutar Tommy Hjert.

 

 

För mer information, kontakta Tommy Hjert 0703-44 61 16