Nu drar säsongen 12/13 igång!

Ikväll drar försäsongen igång för IFK Vänersborgs A-lag. Det blir en mjukstart med upptaktsmöte och innebandyträning.

Truppen som startar igång idag består av 16 kontrakterade spelare, 14 seniorer och 2 juniorer och ett ledarteam som är intakt sedan förra säsongen.
–Det känns väldigt bra och inspirerande att köra igång nu efter att ha vilat ett par månader, säger tränare Jonas Berner

Berner är också tacksam över att han har en såpass stor trupp att köra igång med redan nu.

–Det är bra att vi redan nu har så många kontrakterade spelare, det är inte många klubbar som har det. Dessutom har vi tagit ut en elitgrupp med 7-8 lovande spelare från J18/J20. De kommer att vara med oss och träna och får kämpa om att ta 2-3 platser i truppen, säger Berner.

Silly Season

Silly Season pågår som bekant för fullt, och det spekuleras vilt bland bandyfansen om vilka spelare som är aktuella för vilka klubbar. I år har också anmärkningsvärt många svenska spelare, 7 st hittills, skrivit på för ryska ligan, och 6 svenska spelare är där sedan innan.*

– Ambitionen är att vi ska knyta till oss ytterligare 1-2 seniorer till truppen, men vi får se hur det går. Det känns bra att vi har så många kvar i truppen som vi har, och dessutom har vi Sveriges bästa ungdomsverksamhet. Dem vill vi skola in och det måste finnas plats även för dem i laget, säger Berner.

Ledarteamet är alltså intakt sedan i fjol med fortsatt satsning på specialistkunskap runt kost, fysträning, rebab, mental träning med mera.

– Det känns väldigt bra att vi har samma ledarteam med Jonas Berner och Marcus Bergwall i spetsen. Det är av stor betydelse med en kontinuitet på ledarsidan och det är ett gäng som samarbetar bra och vi känner att vi har full kompetens i ledarstaben, säger Tommy Hjert, ordförande i Sport och elitkommittén i IFK Vänersborg.

Slutspel i Arena Vänersborg

Upplägget på försäsongen blir ungefär som förra året med vissa justeringar.
– Vi kommer fortsätta som förra året där Mikael Werner kommer ha ett helhetsgrepp på försäsongsträningen. Vissa justeringar kommer vi att göra, men vi kommer fortsätta på den positiva känslan som vi avslutade säsongen med. Vi ska kliva ytterligare ett steg och vi ska spela slutspel i Arena Vänersborg i nästa år, avslutar Jonas Berner.

 

 

*Källa: svenskbandy.se