Norsk bandytalang klar för IFK!

Felix Callander i den norska landslagsdressen                                                    Foto: Terje Pettersen

Nu är det klart att den norske landslagsmannen och talangen Felix Callander kommer att spela för IFK Vänersborg i vinter. Kontraktet är  på 1+1 år. 18-årige Felix har Stabaek som moderklubb och kommer närmast från Sandvikens AIK där han spelat de tre senaste säsongerna och senare i juni går klart bandygymnasiet.

 Felix fick i år debutera i Sandvikens A-lag där han spelade i World-Cup samt tre elitseriematcher och fanns också med i den norska A-landslagstruppen vid Bandy-VM i Sandviken. Han är mycket inspirerad inför sitt klubbyte. -Det skall bli fantastiskt kul och spännande att komma till Vänersborg. Det blir häftigt  och jag ser fram mot att få representera IFK som är en stor och väletablerad förening i bandy Sverige med bra förutsättningar och fin inomhushall. Jag brinner verkligen för denna utmaning. Mina styrkor främst som bandyspelare är att jag har bra fart på skridskorna och är en målfarlig forward med bra inställning. Flyttlasset till Vänersborg kommer ske i slutet av juli månad, säger en entusiastisk Felix.

Felix Callander är välkänd med IFK Vänersborg sedan tidigare. Han har vid flertalet tillfällen deltagit på både det norska höstlovsbandylägret och på vår sommarbandyskola. Förra sommaren var Felix med som en av instruktörerna på vår sommarbandyskola. IFK:s spelaransvarige Tommy Hjert är såklart nöjd med sitt senaste förvärv och tror mycket på Felix Callander.

-Det är en ung och mycket lovande junior som kommer representera vår A-trupp. En duktig och ambitiös kille som  brinner för sin idrott. Han blir verkligen spännande att följa framöver och är ett riktigt framtidsnamn som vi knutit till oss, säger Tommy Hjert.