NORRLANDSTURNÉ MED TVÅ TUFFA BORTAMATCHER

Text: Svante Johansson  Foto: Patrik Karlsson

Marcus Sixtensson Ottosson

För IFK Vänersborg väntar nu en Norrlandsturné innan Elitserien tar uppehåll för VM. Två matcher skall avverkas och det är två riktigt tuffa bortamatcher. Först Broberg-Söderhamn på torsdag, och sedan Kalix på lördag. Utöver matcherna blir det mycket tid på resande fot för IFK-killarna, med både buss, flyg och tåg.

– Det stämmer, vi skall ut på en riktig lång-tur, säger IFK’s assisterande tränare Marcus Sixtensson-Ottosson. Men det skall bli väldigt roligt att komma ut och åka med killarna. Speciellt nu när vi har ett sådant go, och bra stämning i laget.

Redan klockan åtta på torsdag morgon rullar bussen ut från Vänersborg i riktning mot Söderhamn. Ingen övernattning som förra gången man var i Hälsingland utan man åker direkt till Brobergs-matchen.

 

– Vi tar det lugnt på vägen upp. Det väntar ju en svår match på kvällen. Broberg är väldigt skridskoskickliga och spelar med bra fart, så det gäller att vi hänger med i svängarna, resonerar Marcus.

– Vi gjorde en väldigt dålig match när vi förlorade mot dem hemma, så vi har revansch att utkräva även mot Broberg.

Efter matchen på torsdag kväll åker IFK åtta mil söderut för övernattning i Gävle. På fredag morgon är det sen vidare transport till Arlanda och därifrån flyg till Luleå. Sista biten till Kalix är det buss som gäller igen.

– Det blir lite omställning att komma till Kalix. Väderprognosen pekar ju på att det skall bli 20 minusgrader där till helgen. Vi skall träna lite lätt när vi kommer fram på fredag, och testa på kylan lite, menar Marcus.

– Även Kalix är ett starkt hemmalag. Flera av topplagen har verkligen fått ligga i för att plocka poäng däruppe, säger Marcus vidare.

Efter Kalixmatchen tar IFK natt-tåget hemåt och man beräknas vara hemma i Vänersborg på söndag eftermiddag. Mycket transporterande alltså dessa dagar, hur får ni tiden att gå?

– I bussen är det som vanligt film som gäller. Men jag kan tänka mig att det kommer att bli en hel del dator också på denna resa, skrattar Marcus.

IFK Vänersborg har nu spelat fem matcher på raken utan att förlora och verkar vara inne i ett riktigt stim.

– Det känns jättebra just nu. Vi har fått en helt annan stabilitet i både spelet och laget, och det bygger självförtroende, förklarar Marcus. Jag tror inte riktigt vi visste var vi stod i början av säsongen, och därför var både spelet och resultaten upp och ner.

Kan vi hoppas på att det är några poäng med hem till Vänersborg på söndag eftermiddag?

– Några poäng skall vi allt ordna, avslutar Marcus Sixtensson-Ottosson optimistiskt.

 

Följ laget på deras Norrlandsturné genom IFK:s Instagram @IFKVBG. Materialare Plommon kommer att ge er en bilddagbok med #57 Jocke Hedqvist! 

 

Broberg/Söderhamn – IFK Vänersborg, torsdag 16/1 kl. 19.00

Kalix Bandy – IFK Vänersborg, lördag 18/1 kl. 15.00