Niklas möter vår ordförande Jan-Olof "Jolo" Olsson

Inför IFK:s stundande årsmöte, som hålls på Quality Hotell 8:e juni, passade vi på att ta en pratstund med huvudstyrelsens ordförande Jan-Olof ”Jolo” Olsson och bad honom sammanfatta året som gått i föreningen och förväntningar inför den nya.

-Det har varit ett händelserikt år med ett media fokus på IFK som aldrig tidigare. Både positivt spännande med våra ryska bandyspelare, samtidigt som det varit ett turbulent och jobbigt år, med tränarbyte och uttåg för A-laget efter tre matcher i kvartsfinalen mot Villa.

-Samtidigt har mycket varit positivt inom föreningen den gångna säsongen. Det är kul att konstatera att det är så många som visar ett så stort engagemang i föreningens alla verksamheter. Vi har en övergripande ambition att bli Sveriges bästa bandyförening. Och då menar vi hela verksamheten! Tillsammans skall vi långsiktigt bygga ett starkare IFK, där alla som deltar är viktiga oavsett uppdrag, betonar Jan-Olof Olsson.

-Inte minst gäller detta vår ungdomsverksamhet som är grunden för klubbens framtid! Här sker väldigt mycket positivt. Många nya spelare i bandyskolan och våra ungdomslag utvecklas positivt. Vår flickbandysatsning, med Fridacupen som blev succé´, har blivit ett stort utropstecken.

-När det gäller elitverksamheten kom A-laget sexa och tog fler poäng i grundserien än vad vi tidigare gjort, även om målsättningen var att komma bland de fyra främsta. Vi slog bland annat svenska mästarna Edsbyn såväl borta som hemma, så vi gjorde flera mycket bra matcher.

-Så mycket är bra i föreningen och vi står starka inför fortsättningen!

Vad blir extra viktigt att fokusera på inför den kommande säsongen i IFK Vänersborg?

-Vi har fem uttalade områden som vi satsar extra på. Ungdom, Elit, Engagemang, Ekonomi/Affärsutveckling samt Kommunikation.

Ungdom

-Här kommer vi aktivt jobba för ytterligare utveckling av vår ungdomsverksamhet. Det kan gälla bland annat bandyskolan som är jätteviktig, utveckling av träningsmetoder och ledarskap med våra duktiga engagerade ledare och tränare och flickbandyn som vi skall jobba för att fortsatt växa.

Elitverksamhet

-Fortsatt långsiktig satsning på att bygga ett starkt team som på sikt kan bli bäst i Sverige! Positivt att vi har stora delar av vår spelartrupp intakt inför den nya säsongen. Det är viktigt för kontinuiteten och vårt lagbygge inför framtiden. Dessutom finns många väldigt duktiga spelare och ledare inom de övriga ungdomslagen P16-18 och J-20. Viktigt att vi utvecklar samhörigheten, ”den röda tråden”, mellan P-16-18, J20 och A-laget.

Engagemang

-Vi ser ett engagemang runt vår klubb som är glädjande. Vi kommer att jobba vidare för att bli fler medlemmar i vår förening och att ge aktuell information på våra medlemsmöten. Vi vill hela tiden utveckla våra matcharrangemang, där det finns ett stort engagemang. För att ytterligare höja intresset inför våra matcher fortsätter vi med våra morgonträffar på matchdagarna med våra sponsorer, så kallade game-day träffar.

Ekonomi/Affärsutveckling

-Här jobbar vi för att ytterligare stabilisera vår förenings ekonomi. Bli bättre på ekonomiska rutiner och uppföljning. Jätteviktigt är naturligtvis vår marknadskommittés arbete med våra sponsorer och att skapa ytterligare affärsmöjligheter.

Kommunikation

-Kanske det område där utvecklingen går snabbast. Vi måste hänga med i tiden och bli ännu bättre på att kommunicera med våra supportrar och omvärld. Det gäller att ge snabb, intresseskapande information som sticker ut och väcker intresse genom kreativa aktiviteter på sociala medier som till exempel Facebook och hemsidan.

Nytt blir gemensam utbildning och värdegrundsarbete

-Tillsammans med SISU kommer vi i höst att ha en gemensam IFK-utbildning med bland annat en värdegrundsdiskussion för våra ledare, tränare, spelare, styrelse och olika funktionärer. Så vi blickar framåt med tillförsikt mot den nya säsongen, avslutar ordförande Jan-Olof ”Jolo” Olsson, som samtidigt hälsar alla medlemmar hjärtligt välkomna till årsmötet på Quality Hotell.

Jan-Olof Jolo Olsson, ordförande

 

text: Niklas Thonander; Foto: Patrik Karlsson