Niklas möter Ulf Lundqvist

Ulf utanför vårt kansli där han tillbringar många timmar under en säsong.             Foto: Niklas Thonander

Ulf Lundqvist är känd för alla IFK:are för sitt brinnande intresse och engagemang för bandyn och IFK Vänersborg.  Han har säsongskort sedan många år tillbaka och ser alla hemmamatcher. Dessutom lägger Ulf ner en hel del tid med att hjälpa till ideelllt på kansliet. -Jag fick frågan 2012 om jag hade möjlighet att hjälpa till med handlingar som avser ekonomin. Bland annat sammanställning av månadsrapporter. Det passade mig jättebra då jag hade gått i pension och hade tid att hjälpa föreningen vid behov, säger Ulf Lundqvist.

Ulf Lundqvist är i dag pensionär efter att han jobbat som banktjänsteman på Handelsbanken i 39 år. Hans gedigna idrottsintresse och engagemang sträcker sig långt tillbaka i tiden. -Jag spelade bandy i Lira och fotboll i VIF till junioråldern. Efter det slutade jag och påbörjade mina studier i Göteborg, men jag har alltid varit mycket idrottsintresserad.-Mitt engagemang i föreningar började 1970 då jag blev tillfrågad att hjälpa till i VIF:s fotbollssektion. Så småningom blev jag även engagerad inom bandysektionen i VIF och när sammanslagningen mellan VIF och IFK skedde följde jag bandyn. På så sätt hamnade jag i IFK. 1989 var Ulf en av initiativtagarna och grundarna till Fredaxklubben. En förening som är känd för sitt brinnande intresse för bandyn och IFK Vänersborg. Genom alla år har föreningens medlemmar  helhjärtat stöttat IFK i med- och motgång och varit ett mycket stort stöd för klubben. -Vi har sedan dess hållit ihop och träffats regelbundet 3:e fredagen i varje månad. Det finns ett stort bandyintresse hos oss och naturligtvis följer vi IFK:s framgångar på nära håll. Under åren har vi ofta haft besök av många A-lagsspelare och även flera  gånger av dåvarande A-lagstränaren Stefan Karlsson. -Numera så premierar vi och stöttar IFK:s juniorspelare och ger dem lite mer uppmärksamhet. Efter säsongen har vi samtal med juniortränarna och premierar 2-3 av de killar som varit mest betydelsefulla under säsongen.

Ditt största minne med IFK Vänersborg?

-Mitt bästa bandyminne är när min brorson Robin Lundqvist debuterade som 16-åring i A-laget 2007 hemma mot Vetlanda. Han fick bollen på mittplan och åkte igenom och gjorde ett solomål. Det glömmer jag inte; ett härligt minne avslutar Ulf.  (Robin har nu spelat cirka 300 matcher med IFK:s A-lag under en tioårsperiod och  skrev nyligen på ett nytt tvåårskontrakt och är en mycket lojal och viktig lagspelare för vårt lag)

Ulf Lundqvist är gift med Margit och de har två barn Richard och Marie.

Text: Niklas Thonander