Niklas möter ”Pumpen”


Mattias Johansson                                                      Foto: Fabian Engström

IFK  laddar nu om efter gårdagens förlust mot SAIK med fredagsmatch mot Villa/Lidköping. Ett härligt hett rivalmöte som definitivt räknas som en av bandysveriges häftigaste fighter. Det väntas storpublik till Arena Vänersborg till en match som såväl spelare som publik längtar till. -Jätterolig match att spela. Det brukar bli heta bataljer som har lite av slutspelskaraktär över sig. Villa spelar kanske inte helt som SAIK, men snarlikt då de är duktiga i sin bollhållning. De är också fantastiskt täta bakåt, men vi skall göra allt för att hitta vägar i vårat offensiva spel, säger Mattias ”Pumpen” Johansson.

Mattias Johansson kom till IFK till förra säsongen och är en viktig kugge i laget med sin enorma rutin från spel i bandyns finrum och som är en riktig karaktärsspelare med sin inställning och en bidragande orsak till att IFK bara släppt in 31 mål hittils i serien. Med det är IFK ett av de lag med bäst defensiv statistik (Villa bäst med 23 insläppta mål).  ”Pumpen” har spelat samtliga tio elitseriematcher och stått för flera mycket fina insatser, bland annat i segern mot Västerås SK nyligen då ”Pumpen” blev uttagen i bandypuls veckans lag. -Vi kan absolut se en positiv utveckling på vårat spel. Det gick ju lite tungt på försäsongen såväl poäng- som resultatmässigt. Trots det så har vi hela tiden känt oss lugna i oss själva. Vi är trygga i att det är lite av en nystart för oss i år och vi har jobbat stenhårt med vårat spel, och gör det hela tiden.  -Själv känner jag att jag växt in i det mer och mer och det är roligt att jag fått förtroendet från tränarnas sida, säger en ödmjuk Mattias.

Mattias Johansson jobbar till vardags  som arbetsledare i byggbranschen i Göteborg och bor i Bohus med sambon Emma Kronberg (som förövrigt är en av Sveriges bästa dambandyspelare genom tiderna med flera SM-guld och ett VM-guld på meritlistan), samt två barn.  Att han får pendla till Vänersborg ser han inte alls som ett problem och han stortrivs i föreningen och har så gjort från första början.

-Det är helt otroligt bra förutsättningar i IFK. Jag kan inte trivas bättre och IFK Vänersborg med den jättefina stämning som råder måste vara en av de föreningar med bäst förutsättningar i landet för oss spelare med all sin proffsighet -Vi ser verkligen fram mot fredagen, är superladdade och kommer ge allt för seger, avslutar  Mattias Johansson.

Vi uppmanar de som skall på fredagens bandyfest att komma i god tid då det kommer bli storpublik till Arena Vänersborg.

Väl mött!

Text: Niklas Thonander