Niklas möter Martin Kjellström

Martin Kjellström, mångårig ledare i IFK Vänersborg                                                  Foto: Niklas Thonander

IFK Vänersborgs U16 årslag kan se tillbaka på en säsong där de kvalificerade sig för slutspel i Ljusdal. Nu har laget börjat sin uppladdning och viktiga försäsongsträning med sikte på kommande säsong.

-Vi har haft en gemensam testhelg med 18- och 20-årslaget och har tränat två pass i veckan under en 14-dagars period. Nu kommer vi att utöka till tre pass  med start nästa vecka, där vi kommer ha ett styrkepass, ett konditionspass, samt en träning med kombinerat innebandy och  fys, säger en av lagets tränare Martin Kjellström.

39-årige Martin Kjellström som till vardags jobbar som säkerhetskonsult har en mycket gedigen bakgrund inom idrottsrörelsen. Han är nu inne på sin sjunde säsong som ledare för något av IFK:s olika ungdomslag. Innan dess har han även varit aktiv som spelare och har också stor erfarenhet av att döma bandy med tio år som förbundsdomare, varav fem som elitseriedomare.

-Det blir mycket idrott  och träning i min familj. Min fru Stina tränar mycket löpning och hon har fått med mig att springa Stockholm Marathon senare i år. Det blir min första helmara.

-Annars tränar jag triathlon på motionsnivå, samt en hel del traillöpning. Tränar även activiopass med min gode vän Mattias Brunberg som även är ny fysansvarig tillsammans med Mikael Werner för vår A-trupp. Dessutom har vi tre pojkar Alfred 14, Wilmer 11 och Herman 7 som alla spelar bandy i IFK, så att det blir mycket aktiviteter, vilket är jätteroligt, säger Martin.

Martin Kjellström kan se tillbaka på en bra fjolårssäsong som bland annat innebar SM-semifinalslutspel i Ljusdal  för 16-årslaget.

-Det var roligt att vi gick till slutspel och vi lärde oss mycket från det. Det var viktigt för laget att vara med där och vi kommer att ha nytta och lärdom av de matcherna framöver.

-Det är klart att vi hoppas på slutspel även denna säsong, men vi fokuserar mest på vår egen prestation. Vi har duktiga ambitiösa, träningsvilliga killar i laget, så det ser bra ut.

Om du ser tillbaka på de år som du har varit ledare i IFK Vänersborg, hur skulle du vilja beskriva föreningens utveckling under de åren?

-Som jag ser det blev det ett jättelyft för föreningen i samband med Bandy-VM som vi arrangerade 2013. Efter det så har klubben arbetat mer professionellt och tagit stora steg. Sedan så har vi en mycket bra synk mellan 16- 18- och 20 årslagen, med väldigt bra stämning mellan oss ledare, så det är jättepositivt inför kommande säsong, avslutar Martin.

Text: Niklas Thonander