Niklas möter Martin Frändberg

Martin Frändberg en god ambassadör för vår flickbandy

IFK Vänersborg kan se tilllbaka på en säsong som innehållit mycket positivt för föreningens ungdomsverksamhet.  Framförallt på flicksidan har verksamheten vuxit kraftigt.

Klart är att IFK kommer starta med ett nytt flicklag F8/9 till nästa säsong för att kunna ta emot att fler som vill börja spela i föreningen.

En uttalad satsning från IFK som nu är inne på sin tredje säsong. Tränaren Martin Frändberg, en av flera mycket engagerade ledare i föreningen, är mycket nöjd med säsongen som nyligen avslutats och med framgångarna för flickbandyn i stort.

-Det har varit  ett fantastiskt år för flickbandyn. Vi har många tjejer som tillkommit i bandyskolan och även till våra ungdomslag. Vi är tacksamma för det stora stöd och engagemang som föreningen visat för verksamheten, och har fått mycket positiv respons från föräldrar för vårat engagemang, säger Martin Frändberg.

-Dessutom har vi ett jättebra samarbete med ledare för våra grannklubar som Villa och Gripen och alla är vi måna om värna om flickbandyns vidare utveckling, säger Martin.

 Martin Frändberg som är mycket bandyintresserad och som såg sin första match med IFK redan som sjuåring  är nu inne på sin tredje säsong som tränare i föreningens växande flickverksamhet.

 -Jag har alltid älskat bandy och har själv barn i IFK:s flicklag. Det är till stor del anledningen till att jag började engagera mig som tränare. Det läggs ner mycket tid i planering och med sociala medier så det tar mycket tid utöver själva tränandet, men det är fantastiskt roligt och något man brinner för.

 Trots att säsongen nyligen tog slut är Martin och övriga tränare redan i full gång att planera för nästa säsong. Framförallt med Fridacupen  som startades  det här året och som blev en stor framgång och som fått jättemycket positiv respons från föreningar som var med .

 -Vi har haft en del funderingar om vi skulle arrangera Fridacupen under en- eller tvådagar och konstaterade att det bästa är att satsa på att utöka cupen med en dag. Framförallt har flera föreningar framfört det som önskemål som har lång väg att åka, fortsätter Martin Frändberg.

Hur stort är intresset för cupen skulle du säga, och vilka förändringar kommer ni att göra i arrangemanget?

-Det är ett mycket stort intresse. Flera föreningar har redan meddelat att de vill komma tillbaka till Fridacupen igen och nu istället med tvålag. Sedan märker vi på nytt ett stort  intresse från Norge där vi kan se fram mot fler lag som är med som Solberg. Även lag som Tranås, Uppsala BOIS och även Spånga har visat stort intresse för vår cup, så det är jätteroligt.

-Förändringen med cupen blir när vi utökar den är att det kommer spelas fler matcher. Vi räknar med 90 matcher istället för 60 och planerar att alla lag skall få spela fyra matcher. Klart är att det finns fler föreningar som vill vara med i Fridacupen än vad vi kan ta emot, avslutar Martin Frändberg.

Text: Niklas Thonander