Niklas möter Bengt Israelsson

Bengt Israelsson blev nyligen invald i IFK Vänersborgs huvudstyrelse. Han kommer även att verka som ny kommunikationsansvarig i föreningen där han ersätter Camilla Hansson som slutar efter att ha lagt ner ett stort jobb under flera år. 68-årige Bengt Israelsson är kanske mest känd från sitt jobb på Sveriges Radio Väst där han varit sportreferent under flera decennier och sportansvarig sedan 2003.

 -Jag började på radion våren 1979 och mitt första jobb var att referera lokalderbyt mellan VIF och Wargön. Efter det har de rullat på med otaliga sändningar under alla år. Ett fantastiskt inspirerande jobb. Annars är jag utbildad lärare och har en magisterexamen i pedagogik och har under flera år arbetat som lärare i Hälsovetarprogrammet på Högskolan, säger Bengt Israelsson.

Dina tankar om att bli ny kommunikationsansvarig och bli invald i IFK:s huvudstyrelse?

-Väldigt spännande. Det är först nu som jag egentligen kunnat ta ett sådant här uppdrag. När jag jobbade på Sveriges Radio var det helt förbjudet under många år att ha förtroendeuppdrag inom idrottsrörelsen samtidigt som man jobbade som referent. Det har luckrats upp på senare tid, men SR var hårda på det i många år.

-Jag har verkligen fått ett fint intryck av föreningen, bland annat efter möte med klubbchef Ulf Adolfsson. Det finns en entusiasm i föreningen som tilltalar mig. Sedan känner jag flera i IFK sedan tidigare som bland annat Lennart Käck och Johan Svensson i styrelsen. Det har berättat att det är ett kul och intressant uppdrag, samt att de trivs mycket bra tillsammans, säger Bengt Israelsson.

-Sedan är det  en utmaning att vara kommunikationsansvarig i en elitförening då det är många informationskanaler att tillgå och information som snabbt skall nå ut, men det känns inspirerande, fortsätter Bengt.

Din relation till IFK Vänersborg i övrigt?

-Jag har följt IFK i ur och skur. Dels under alla mina år på Radion med sändningar från lagets matcher, men även som stor supporter. Jag är ju vänersborgare och IFK känner jag starkt för. Mina bästa minnen är de två gånger som laget kvalat upp till högsta serien.

Din egen idrottsbakgrund? 

-Den är  blygsam. Jag har mest hållit på med korpidrott tillsammans med ett kompisgäng där vi bland annat spelat innebandy och bordtennis ihop. Dessutom så tränar jag en del spinning så jag gillar att röra på mig, avslutar Bengt ”Isse” Israelsson.

Bengt är gift med Marita och de firar 25-årig bröllopsdag om två veckor. Sedan har Bengt dottern Lisa från ett tidigare förhållande och två barnbarn. Johnjohn och Winton.

Text: Niklas Thonander