Niklas möter Ari Holopainen

I dagarna blev det klart att Ari Holopainen tar över som huvudtränare i IFK Vänersborg de tre närmaste säsongerna. Därmed återvänder Ari till föreningen som han hade tre mycket framgångsrika år som spelare i början av 2000-talet med bland annat en SM-semifinal som merit, vilket är IFK:s största sportsliga framgång så här långt.

-Det känns väldigt roligt att få representera föreningen igen, nu som huvudtränare. Jag hade tre jättebra år som spelare och trivdes ypperligt. Jag är verkligen laddad för uppdraget och ser stor potential i laget, säger Ari Holopainen.

 Ari Holopainen har en mycket gedigen bandybakgrund, både som spelare och som tränare. Han började sin aktiva spelarkarriär i finska WP35 och alla minns vi Aris enorma framgångar, främst i Villa/Lidköping där han var stor skyttekung under flera sejourer. Till säsongen 2001-2002 kom Ari till Vänersborg där han bildade ett av Sveriges absolut vassaste anfallspar tillsammans med Sami Laakkonen under tre år, där IFK bland annat spelade SM-semifinal mot Hammarby.  2004 frälste Ari sitt Finland genom att vinna landets första VM-guld och sammanlagt gjorde han  61 mål i VM-sammanhang, vilket är helt enastående.

 Som huvudtränare har Ari också fina meriter, bland annat i Villa som han tagit till SM-final. Dessutom flera semifinaler under sina fem år i klubben. Ari Holopainen har också tränat IFK Kungälv och nu senast Gripen/Trollhättan innan han i dagarna så blev klar för IFK Vänersborg. Kontraktet är skrivet på tre år och det är en laddad och entusiastisk Ari inför sin nya tränaruppgift.

 -Det känns väldigt roligt att få träna IFK och vara tillbaka i föreningen. Laget har stabiliserat sig som ett bra slutspelslag under senare år och det är ingen tvekan om att det finns stor utvecklingspotential att ta ytterligare steg mot den absoluta toppen, säger Ari.
-Jag har fått en fin bild av föreningen. Jag gillar att styrelsen har tydliga mål och siktar på att bli en av de bästa klubbarna i landet. Jag har också hunnit med att träffa spelarrådet så det känns riktigt bra. Många är redan kontrakterade för nästa säsong och det är viktigt.

 -Det viktigaste nu är att få kontinuitet i de olika lagdelarna. Sedan är det jätteviktigt att stärka banden till IFK:s junior- och ungdomsverksamhet. Jag kommer att ha en mycket nära kontakt med Jesper Larsson och de andra ledarna i J20-laget. Tanken är att få en röd tråd i föreningen hur vi skall spela och jobba för att det skall bli lättare för klubbens yngre talanger att ta det sista steget upp i A-truppen. Jag ser verkligen fram mot det samarbetet, och jag känner Jesper väl sedan tidigare, avslutar Ari Holopainen.

Vi önskar återigen vår nya huvudtränare Ari Holopainen välkommen till föreningen igen och önskar honom stort lycka till.

Text: Niklas Thonander