Näringslivet står bakom IFK Vänersborg

Säsongens första Partnerträff genom fördes som ett frukostmöte på Quality Hotell den 30:e mars

 

Totalt var det ca 35 olika företag som var representerade.

Roger Karlsson, IFK Vänersborg höll, som vanligt  i intervjuerna.

Först ut var vår ordförande Per Ejerhed som informerade om hur föreningen har rest sig från säsongen med ackordsuppgörelsen och därefter två säsonger med pandemirestriktioner, men nu tror vi att vi kan starta på nytt, nu tittar vi framåt och hoppas på att alla restriktioner är borta och att vi får fylla Arenans publikplatser till brädden.

 Per informerade också om att arbete pågår för att tillsätta en tjänst på kansliet under våren, en efterfrågad tjänst eftersom vi under ett och ett halvt år skött alla sysslor på ideell basis, så nu hoppas IFK att kunna bli mer tillgängliga.

 Håkan Kärnestedt från IFK:s Sport o Elitgrupp informerade om hur arbetet fortlöper med att sätta truppen, det är 16 spelare klara i truppen ( 17 med Nyförvärvet av Kalle Lempinen från AIK  som presenterades dagen efter) det finns utrymme i truppen får någon/några ytterligare, dessutom ser det bra ut med arbetet att tillsätta alla som finns runtomkring truppen, material, assisterande osv. Arbete pågår med Damlaget där IFK var ytterst nära att ta steget upp  i elitserien. Vi har många yngre som kommer från dom egna leden, inom en snar framtid kommer vi säkert att nå elitserien med den träningsvilja och inställning som finns inom IFK:s Damlag och flickjuniorer.

Inom pojkjunior har vi i år haft ett P 17 lag som tyvärr fick ge sig i kvartsfinal mot Vetlanda, IFK har också haft ett utvecklingslag i Div 1, nu pågår diskussioner om hur IFK Vänersborg ska formera junior och ungdomslagen i dom olika serierna till nästa säsong.

 Jesper Bryngelsson, IFK Vänersborgs nya herrlagstränare blev intervjuad, Jesper har en mycket gedigen bandybandybakgrund. F.d. toppspelare på elitnivå i bla Villa-Lidköping, kommer ursprungligen från Nora.

Kommer närmast från Lidköpings AIK som med fartfylld bandy med unga spelare, satt Lidköping ännu mer på bandykartan. Han ser IFK Vänersborg som ett lag med mycket stor potential till att kunna göra något riktigt bra på isen under kommande säsong.

Träningen för herrlaget börjar vecka 15 och sedan går tiden fort tills vi har den första träningsmatchen i Arena Vänersborg någon gång under senare delen av augusti/början av september.

 

Text: Bill-Arne Andersson

Foto: Patrik Karlsson