mot slutspel

På tre dagar har vi klarat av två matcher och dryga 134 mil.

Vi tog en tripp upp till Ljusdal i fredags som vi började 06:30 med gemensam frukost på Quality och 07:00 styrde vi bussen norr över. Vi stannade till i Örebro där vi hade beställt sallad, för min del så blev det en Ceasarsallad. En favorit helt enkelt.

Sedan fortsatte vi upp mot Gävle där vi checkade in på hotellet och så var det dags för käk, igen. Vi var på hotellet ca 45 min innan vi åkte de återstående 20 milen till Ljusdal. Ju längre norr ut vi kom ju mer snö/regn blev det och när vi tillslut kom upp till Ljusdal så snöade det förfullt. Snömatcher är såklart alltid kul men det innebär att det bli mycket skruvande, är alltid 5-6 st som ska ha av sina visir då. Så skruva, det är jag en jävel på!

Själva matchen då, ja, vinna är såklart alltid väldig gött! Och att vinna en sån match, en riktig krigarmatch är extra gött. Matchen gick i 3x30min och dom två första perioderna så var det inte speciellt spelbart, mycket snöskottning, lyror och långa utkast blev det. Jocke höll tex inte på att få in sitt första mål som var ett friläge pga att bollen la sig i snön, men det letade sig in.

Efter matchen så var det dags för käk, igen. Denna gången en pizza i omklädningsrummet som smakade väldigt bra! Allt smakar gott efter en seger! När vi hade packat ihop allt tillslut så drog vi söder över mot Gävle där vi stannade för natten innan vi i lördags vid 10-tiden åkte hem mot Vänersborg igen.

 

Så till dagens match, Hammarby hemma i Arenan slutade som bekant med en tung förlust. Ledning med 2-1 i paus, sånt vill man absolut inte tappa. Men tyvärr tappade vi lite på tok för mycket efter pausen.

Vi har alltid samling två timmar innan matchen ska börja men min dag började redan kl 10 när jag kom in till Arenan och skulle fixa i ordning allt i omklädningsrummet, ställa fram Älgarnas saker på läktaren och köra runt massagebänk, badtunna och motionscykel som Hammarby skulle låna. När vi var på materialarkonferensen i våras så kom vi överens om att det ska finnas till förfogande för det gästande lag. Så när Tommy Malm, ordförande i materialarfacket SMS:ade och bad om det så var det bara att lyda. För lyder man inte honom vet man aldrig vad som händer 😉

När allt det var gjort så var det dags för lunch på hotellet och sedan flöt det på bara fram tills matchstart och resten vet ni hur det gick.

 

Nu laddar vi om batterierna och sätter fokuset mot Vetlanda på tisdag och chansen att fortfarande rycka till oss fjärdeplatsen! Efter den matchen vet vi när och mot vilka vi kommer att spela kvarten mot.

#plommon