Möt cupgeneralen för FRIDA bandycup

FRIDA Bandycupsgeneralen Mats Ahlstedt                     Foto: Roland Olin

– Hur och varför kom idén upp att starta en flickcup i Vänersborg?

Frågan var uppe för ungefär ett år sedan men då föll det på att det inte fanns någon istid en hel dag på lördag eller söndag. Men på föreningens SM-finalresa till Stockholm bestämde Sport/Ungdoms kommittén att satsa på att arrangera en flickcup och då fick vi ledare runt flicklaget frågan mer officiellt.

– När startades arbetet mer konkret kring cupen?

Under slutet av mars/början på april började vi skissa på en cup. Vill passa på att tacka Blåsut Vänersborg BK och Jönköping Bandy som gick med på att flytta seriepremiären från lördag till fredagkväll. Detta möjliggjorde en helt ren cupdag i Arena Vänersborg vilket var en förutsättning för ett lyckat upplägg.

– Hur har du/ni burit er åt för att locka hit hela 19 flicklag från Sverige och Norge? (FRIDA Bandycup är till antal lag redan Sveriges största flickcup)

Vi gjorde ett ganska stort reaschersarbete för att hitta föreningar och flicklag i framförallt södra Sverige och Norge. I slutet på augusti skickade vi sedan ut ett mail med inbjudan och information om anmälan via vår cupsida. Sedan small det bokstavligen talat bara till med anmälningar. Utifrån inkomna anmälningar har vi sedan skapat cupen med en F10 klass (7 lag) och en F12 klass (12 lag).

Vad har varit den största utmaningen i förberedelsearbetet och hur många arbetstimmar har du och dina ledarkollegor lagt ner fram tills nu?

Att hitta alla föreningar och lag och sedan få ihop ett spelschema som harmoniserar med antal istimmar som vi har till förfogande. Minst 10 timmar/vecka sedan augusti månad ungefär.

Dina förväntningar på morgondagen?

Jag har stora förväntningar. Ska bli jättekul att få träffa alla bandyspelare och ledare från olika föreningar. Ser fram emot spännande och välspelade matcher. Målsättningen är att alla ska få en trevlig upplevelse av Vänersborg och FRIDA Bandycup.

Vilka viktiga erfarenheter tar du med dig från planeringsarbetet?

Jag ser detta som ett första försök att etablera en flickcup i Vänersborg som förhoppningsvis kan fortsätta att utvecklas inför 2017.

IFK Vänersborg önskar givetvis Mats och alla kring FRIDA Bandycup STORT LYCKA TILL!!!