Miraklet i Arena Vänersborg

Laget firar med supporterklubben Älgarna efter matchen
IFK Vänersborgs J20 är klara för SM-finalen på Studenternas i Uppsala kommande fredag. Detta efter att ha vänt 1-8 från i torsdags till seger idag med 13-3 (totalt 14-11).Det skulle inte gå att vända men laget lyckades!
Hur kunde det gå vägen?, tränaren Jesper Larsson
-Som vi sa innan torsdagensmatch, det finns en stor beslutsamhet i gruppen. Vi lyckades inte visa det i torsdags men idag gör vi det. Trots att vi hamnade i ett 0-2 läge redan efter 16 minuter. Då var uppförsbacken 1-10 totalt vilket gör denna bragd ännu större. Vi sa redan i torsdags efter matchen att vi skulle försöka ge det en ärlig chans. Vi ville försöka skapa kaos för Sirius och när vi kom ikapp till 2-2 fortsatte vi bara köra, säger Jesper Larsson.
I halvtid var ställningen 6-2 och ett visst hopp började infinna sig bland de 284 personer stora publiken. Sedan fortsatte målproduktionen under andra halvleken till slutresultatet 13-3.Spänningen under hela andra halvlek gick nästan att ta på i hallen -En fantastisk match av alla spelare. Jag är så stolt över killarnas prestation, fortsätter Jesper Larsson. Scenerna som utspelades på isen efter slutsignalen var känslomässigt raka motsatsen. Hemmalaget grät av lycka. Motståndarlaget grät av besvikelse.-Idrott när den är som bäst för oss just nu, avslutar tränaren Jesper Larsson.

Målskyttar för IFK: Felix Callander 5 mål, Lukas Norrman 3 mål, Oscar Larsson 2 mål, Linus Larsson, Emil Granström och Petter Rebelius varsitt mål.
Målskyttar för Sirius: Simon Karlsson 2 mål och Samuel Heeger 1 mål

I finalen väntar Vetlanda BK som precis vann över Edsbyn med 5-4 i en mycket jämn semifinal. Segermålet av Vetlanda inprickat i 90:e minuten.