Mikko Lukkarila tillbaka i IFK Vänersborg

Mikko Lukkarila är tillbaka i IFK Vänersborg, och är klubbens andra nyförvärv för året.

Mikko lämnade klubben 2019 och har därefter spelat i Gripen/Trollhättan, och den senaste säsongen avslutade han i norska Sarpsborg. Mikko har hela tiden bott kvar i Vänersborg så det känns lite som att komma hem.

-Det är otroligt kul att vara tillbaka i IFK. Det är ju min hemmaklubb, och jag är väldigt glad och inspirerad att få chansen igen, säger 35-årige Mikko.

Fem säsonger spelade han i IFK, mellan 2014 – 2019. Innan dess representerande han Kungälv och Bollnäs i Sverige och såklart sin finska moderförening Tornio.

-Jag hade skadebekymmer det sista året i IFK, och kände att jag behövde prova nåt nytt och då blev det Gripen. Nu är jag skadefri och bättre tränad, och jag vill vara bra i vinter, säger Lukkarila som har tecknat ett två-års avtal med klubben.

-Jag hoppas kunna tillföra rutin, och jag vet vad som krävs numera. Men jag är också väldigt ödmjuk inför comebacken i IFK, säger Mikko som stämde av med sin familj innan han bestämde sig.

-De vill att jag ska spela för Vänersborg. Vi har rotat oss i stan och vi känner många här, och klubben ligger mig varmt om hjärtat. Min son Lucas spelar i IFK:s P17 lag och det ska också bli kul att spela för samma förening, avrundar Mikko Lukkarila.

-Det känns oerhört bra att få in Mikko till IFK Vänersborg igen. Han är extremt taggad och sugen på att kliva ut i den blå tröjan, säger klubbchefen Tobias Johansson.

-Han kommer att bli viktigt med sin rutin både på isen och i omklädningsrummet. Med den satsning vi gör på våra egna talanger så känns det väldigt bra att få in Mikko som kommer att inspirera de yngre med sin rutin och seriositet, sammanfattar Tobias Johansson.

Vi hälsar Mikko Lukkarila varmt välkommen tillbaka till IFK Vänersborg!

Text: Svante Johansson

Foto: Martin Frändberg