Meriterande seger mot AIK

IFK Vänersborg tog en meriterande seger hemma på onsdagskvällen när man besegrade stjärnspäckade AIK med hela 9-5. Segern grundlade man redan före pausvilan då man skaffade sig en ledning med 7-2.

 

IFK Vänersborg tog en meriterande seger hemma på onsdagskvällen när man besegrade stjärnspäckade AIK med hela 9-5. Segern grundlade man redan före pausvilan då man skaffade sig en ledning med 7-2.

Första halvleken var en av de bästa vi sett IFK på länge, och det höll en mycket nöjd IFK-tränare Ari Holopainen med om:

-Det kanske inte är den allra bästa halvleken jag upplevt med IFK, men den var fantastiskt bra. Jag njöt verkligen av vårt spel, sa Ari. Efter paus blev vi naturligt lite passiva men vi var tillräckligt bra och spelade av matchen lugnt och säkert.

IFK var verkligen på tårna denna afton och redan efter 67 sekuner gjorde Niklas Holopainen 1-0 till hemmalaget. Niklas kom runt på högerkanten och slog in bollen bakom målvaktslegenden Andreas Bergwall.

Förre IFK-spelaren Robin Öhrlund kvitterade efter en dryg kvart med en isare i hemmamålvaktens Max Sundelius högra hörn. Tre munuter senare snurrade Emil Vilund upp AIK-försvaret och på hans retur var återigen Niklas Holopainen framme och fixade ny hemmaledning.

AIK kvitterade återigen när Teemu Määttä slog in bollen efter en hörna där det var lite trassel framför hemmamålet. Såhär långt kändes det som att matchen skulle kunna sluta hursomhelst, men då satte IFK högsta fart framåt och fick också mycket bra utdelning på sin fart.

Ilja Grachev gjorde ett drömmål till 3-2 när han knackade in bollen i krysset. Sedan följde Markus Kumpuoja på med två mål, båda gångerna fri med  Andreas Bergwall. Första gången var det Adam Herou Löf som snirklade sig igenom gästernas försvar innan ha la fram den till Kumpuoja, och den andra gången var det Niclas Nyqvist som med en läcker passning öppnade för Markus som lyfte in den i nättaket.

-Vi spelade på absolut högsta nivå i den första. Alla killar var delaktiga och vi utnyttjade vår höga grundfart. Vi fyllde även på med folk som tog hand om andra bollarna och vi gjorde det verkligen bra, förklarade Ari Holopainen.

Innan halvleken var slut så hann Joakim ”Kimmen” Johansson slå in en hörna, och Niklas Holopainen gjorde sitt tredje  mål för kvällen när han satte en kanon i burgavel, så hårt att bollen studsade ut igen.

Efter paus blev det naturligt lite lugnare från IFK sida, men man höll sig kalla och släppte aldrig AIK närmare än tre måls skillnad. Matchen kändes nästan avgjord när Adam Herou Löf med 20 minuter kvar satte 8-3, med ett bra skott utifrån. 

-Ja det kändes lite som mitt mål var lite av spiken, sa Adam efter matchen. AIK var lite ihåliga där bak så det öppnade upp för oss. Men vi gjorde också en väldigt bra match, menade Adam, som lämnade Arena Vänersborg med ett mål och fyra målgivande passningar.

Erik Pettersson nätade sedan två gånger på raken innan Emil Viklund åkte ifrån AIK-försvaret och även lurade Andreas Bergwall, och Emil fastställde slutresultatet till 9-5.

-Vi gjorde en riktigt bra match där verkligen alla var delaktiga, och det är så vi vill spela, att alla killar är lika viktiga för oss, menade  sa Ari Holopainen.

Närmast väntar Motala på bortais på fredag, och det blir inte lätt enligt Ari Holopainen.

-Det blir helt andra förutsättningar. Utomhus och att Motala har visat fin form i inledningen av säsongen. Det gäller att vi är förbereda, och det är vårt jobb som tränare att förbereda killarna för match. Vi har i alla fall med oss ett bra självförtroende till Motala, avslutade Holopainen.

Text: Svante Johansson

Foto: Jorge Moreno

 

Match Bilder