Medlemsmatch på onsdag mot Hammarby

Hemmamatch mot Hammarby

Det har varit ett kortare uppehåll med landslagsspel och VM för P19 där Lukas Forsström blev världsmästare efter en imponerande vändning mot Finland från 0-4 till seger med 5-4. Nu är det dags för en viktig match i Elitserien när IFK möter Hammarby i Arenan. Bajen ligger på tionde plats med 14 poäng och IFK har 12 poäng på elfte plats med en match mer spelad.

Hammarby gjorde en överraskande bra match hemma mot Västerås innan uppehållet och ledde med 7-0 innan VSK började göra mål. Hemma på Zinkensdamm blev segersiffrorna 8-6. David Jansson och Isak Karlsson gjorde tre mål var. Isak visade i landskampsturneringen i helgen att han är i bra form och gjorde tio mål på tre matcher. Han och målvakten Viktor Börjesson kom från AIK när de lade ner verksamheten i november. Isak har gjort 18 mål i serien och det är två mer än David Jansson. De är de hoten framåt i laget. Adam Gilljam kom tillbaka från Ryssland till den här säsongen. Rutin finns det gott om i Hammarby med spelare som David Pizzoni och Robin Sundin som exempel. Laget tränas av Jonas Claesson, en av Sveriges bäste spelare genom tiderna. Han blev Svensk mästare i Vetlanda tre gånger och har spelat i Hammarby.

IFK vann bortamötet i november med 5-3 efter tre mål av Emil Viklund och i sin helhet en bra genomförd match.

Det är lite av en omstart för IFK och Jesper Bryngelsson tycker att det ser helt okej ut.
– Vi har alla friska så det är bara att mata på. Några har spelat i finska landslaget och Lukas Forsström i P19 i helgen. Det är säkert lite trötta men de känns fräscha och de har inga skador och det är huvudsaken.. Vi har fem matcher kvar och alla är livsviktiga för oss. På onsdag tar vi oss an Hammarby på hemmaplan och vi ska gå ut och försöka komma in i det vi har byggt på, det att vi har börjat få tillbaka vårt tryck i spelet. Det skall bli kul på onsdag. Uppehållet har varit lite både och, det har varit skönt att rensa skallarna och ladda inför det kommande slutet men nu är vi sugna på fight igen, säger Jesper.

På onsdag mot Hammarby så är det säsongens ”medlemsmatch” vilket innebär att alla medlemmar i föreningen får hämta ut varsin gratis ståplatsbiljett till denna match. Det går att använda den själv alt ge bort den till valfri person! Fribiljetten hämtas framför entrén från kl 17.00 på matchdag i vår blåvita lotteribod. För att hämta ut sin biljett gäller det att visa upp sitt medlemskort för säsongen 22/23.

Nu ses vi Arena på onsdag klockan 19.00 börjar den viktiga matchen mot Hammarby.

Text: Bengt Israelsson