Maya Mårth klar för en säsong till med Damlaget

Vi fortsätter att presentera spelarna som skrivit kontrakt och kommer spela i damlaget i vinter. Idag presenterar vi Maya Mårth.

Maya gör sin andra säsong i damlaget i IFK. Hon började spela redan då hon var ungefär 10 år gammal i IFK då hon började bandyskolan och har hållit på sen dess. Maya har precis börjat första året på Samhällsprogrammet på Magnus Åberggymnasiet i Trollhättan. Maya tycker det känns kul att ha börjat gymnasiet då det är mycket nytt.   

Hur känns det att göra ytterligare en säsong i IFK?

Ja, tycker det känns väldigt bra. Vi har så himla bra gemenskap i laget så jag ser jag fram emot allt i vinter. Det är kul att vara på träningarna och spela bandy och umgås med alla i laget. Sen är det något speciellt med resorna till bortamatcherna, de är riktigt kul.

Hur tycker du försäsongen har varit?

Den har varit väldigt bra och tuff, vi har kört hårt. Det är stor skillnad bara mot förra året då vi i år har tränat både mer och tuffare. Det känns i kroppen att jag har blivit både starkare och uthålligare.

Hur har det varit att gå på is redan i augusti?

Det känns jättekul att vara på is igen. Just nu kör vi två ispass i veckan och varvar det med klassisk försäsongsträning men ganska snart kommer vi nog öka antalet ispass och fokusera mer på det vilket känns riktigt roligt!

Vilken position spelar du helst på?

Förra säsongen spelade jag på de flesta positioner faktiskt, jag flyttade runt en del. Men i slutet på säsongen spelade jag främst forward och det kändes som jag kom in i det bra på slutet så det hoppas jag fortsätta som.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

Jag har ganska höga förväntningar. Jag tror hela laget kommer utvecklas mycket i år nu när vi fått spela ihop oss och fått mer erfarenhet. Jag hoppas att vi kommer vara med och slåss om platserna i toppen denna säsong. 

Vilket motstånd ser du mest fram emot att möta?

Det är roligast att möta Hammarby och Villa. Det är stora klubbar och de har bra lag så det blir roliga matcher, förhoppningsvis kan vi vinna över de denna säsong.

Vem i laget kommer vara årets utropstecken?

Jag tror det kommer vara Mathilda Frändberg, hon tog stora kliv förra säsongen och utvecklades mycket på slutet. Under senare delen av säsong tog hon verkligen för sig på plan och det tror jag hon kommer göra mer ännu mer utav denna säsong.  

 

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt