Mathilda Frändberg klar för sin andra säsong i Damlaget

Vi fortsätter att presentera spelarna som skrivit kontrakt och kommer spela i damlaget i vinter. Idag presenterar vi Mathilda Frändberg

Mathilda gör sin andra säsong i damlaget i IFK den här säsongen men började spela bandy i IFK redan vid 6 års ålder då hon började bandyskolan. Mathilda ska börja i 8e klass på Torpaskolan.

Hur känns det att göra ytterligare en säsong i IFK?

Det ska bli kul så det känns bara bra. Det ska bli väldigt roligt att spela bandy igen och få se hur vårt unga lag fortsätter att utvecklas denna säsong.  

Hur har försäsongen varit?

Jag har inte varit med så mycket på träningarna faktiskt då jag spelar fotboll i Vänersborgs FK.

Vad är roligast, bandy eller fotboll?

Bandy är ändå roligast får jag säga. Dels beror det nog på att jag upplever att jag är bättre på bandy än fotboll sen så tycker jag det är mycket roligare att åka skridskor än att springa.

Vilken position spelar du helst på?

Jag spelar helst som halv eller mittfältare egentligen men förra säsongen spelade jag ganska mycket som back. I år får vi se vart jag spelare om det blir fortsatt som back eller kanske som mittfältare i damlaget. Jag spelar även i F17 och där kommer jag nog att spela som halv.

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

Jag hoppas att laget utvecklas och att vi kommer komma högre upp i tabellen än förra året. Jag tyckte vi spelade bra förra året men i år tror jag vi kommer vara bättre. Vi kommer behöva höja farten på skridskorna ännu mer och kanske även förbättra inställningen ytterligare för att lyckas komma högre upp i tabellen i år.

Vad ser du mest fram emot i vinter?

Jag ser mest fram emot att träna och spela. Det är så kul att få träna och komma bort från skolan och åka skridskor och spela bandy ihop med mina lagkamrater.

Vem i laget kommer vara årets utropstecken?

Jag tror både Stina Holmberg Larsson och Tilde Ekvall kommer ta stora kliv denna säsong. Stina tror jag kommer utvecklas mycket då hon kommer spela med oss äldre då hon kommer göra sin första säsong i damlaget. Tilde var skadad stora delar av förra säsongen men hon började den väldigt bra och i år tror jag hon kommer bli riktigt vass.

 

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt