Martin Röing årets spelare

Under lördagens årsfest och 110-årsjubileum delades som brukligt priset ut till årets spelare i IFK Vänersborgs a-lag.

Årets spelare säsongen 2012-2013 blev lagkaptenen Martin Röing och motiveringen löd:

”En spelare med stor individuell skicklighet och en pådrivare som alltid sätter laget före jaget. Med sina naturliga ledaregenskaper är han en av lagets viktigaste spelare. Han har i hög grad bidragit till lagets prestation genom att göra sin bästa säsong i IFK-tröjan. Att han numera är lagkapten känns helt naturligt!”

Röing var rörd när han tog emot priset, och uttryckte särskilt sin tacksamhet till publiken som stod kvar på läktaren efter den sista kvartsfinalen som man förlorade hemma mot SAIK.

– Det är för mig en otroligt stor känsla, och jag vill tacka alla dom som stod kvar och tackade oss. Det är stort och skönt att en publik kan tacka en förlorare, för oftast tackar man ju bara vinnare, sa Martin Röing.

Men kvällens gäster gjorde klart för kapten Röing, att för oss, så var dom vinnare den här säsongen!

Martin Röing tog även emot Supporterklubben Älgarnas pris ”Årets älg” som är framröstad av medlemmarna. Motiveringen löd:

”Likt ett åldrande vin blir han bara bättre och bättre. Han är långt ifrån störst, men bär ändå huvudet högst. Med det största av hjärtan och med bindeln på armen är han en förebild för alla, både på plan och utanför. Vår lagkapten, Martin Röing #2.”

På andra plats kom Jocke Hedqvist och på 3:e plats Petter Andersson.

Stort grattis till er alla!

Martin var rörd när han tog emot priset för Årets spelare 12/13.

 

Foto: Patrik Karlsson