Måns Sjöling summerar Vänercupen

-

Efter en enorm dramatik och mycket väl genomförd turnering stod IFK Vänersborgs J-17 lag som segrare i årets upplaga av Vänercupen på hemmais. Detta sedan IFK vunnit med 16-0 i sin avslutande gruppspelsmatch mot norska Övrevoll vilket var exakt den differens som krävdes för att gå om Villa/Lidköping.  -Det har varit en fantastiskt rolig helg där killarna har stått för en jättebra prestation turneringen igenom. Framförallt i 2-2 matchen mot Villa där vi är det spelförande laget matchen igenom och står för en mycket fin insats. Jag vill inte framhålla någon speciell spelare, utan hela laget förtjänar beröm, säger IFK:s huvudtränare Måns Sjöling. 

 

Inför säsongen hade IFK Vänersborgs duktiga 17 års lag en hög målsättning. Ett av de uttalade målen som Måns Sjölings IFK hade var att vinna Vänercupen.  Något som laget lyckades med efter flera fina insatser och stark moral. Dessutom med tre nyckelspelare på landslagsläger; Hugo Sjöling, Lukas Forström samt Hugo Nyman, vilket förstärker intrycket av en mycket fint genomförd turnering. 

 

-Som helhet står vi för en mycket bra turnering där killarna verkligen gör fina insatser och visar prov på stark moral. Jättekul att vi får vinna turneringen som vi hade som uttalad målsättning. Ett fint kvitto på att alla den träning som spelarna lagt ner under försäsongen ger resultat. 

 

Inför IFK:s avslutande gruppspelsmatch stod det klart att laget var tvungna att besegra norska Övrevoll med 16 måls marginal och efter 8-0 i halvtid fortsätte IFK och trumma på. När sedan Hampus Pettersson i matchens sista skälvande minut gör just 16-0 är det alltså med exakt det antal måls differens som krävdes för totalseger i turneringen. En mycket stark prestation av Vänersborgslaget. 

 

-Det var oerhört dramatiskt och nästan lite jobbigt att stå vid sidan av, men precis hur skönt som helst när slutsignalen ljöd. Jag är mycket nöjd med mina spelares insatser genom turneringen. Framförallt mot Villa, där gör vi vår bästa match. Jag vill framhålla hela lagets prestation i helgen, avslutar Måns Sjöling, vars lag  nu ställs mot Ready till helgen i sin nästa match.

 

IFK:s matcher i årets upplaga av Vänercupen:

 

IFK-Villa/Lidköping 2-2

IFK-IFK Kungälv 5-4

IFK-Stabekk 11-0

IFK-Övrevoll 16-0

 

text: Niklas Thonander

foto: Jorge Moreno