Måns Sjöling J-17 presentation

Måns Sjöling är ny som huvudansvarig  J 17 tränare för IFK Vänersborg. 

Måns började spela bandy i Wargön som är hans moderklubb. Efter flera sejourer i såväl IFK som i Blåsut avslutade Måns sin aktiva karriär med spel i Blåsuts A-lag. Nu väntar alltså det första tränaruppdraget, nämligen att coacha de mycket lovande IFK-juniorerna tillsammans med assisterande tränaren Johan Johansen. Med i ledarstaben också fystränaren och tidigare brottaren Lennart Lorentzen samt i materialstaben Ola Gilderby, samt Patrik Gillberg.

 

-Det känns väldigt spännande. Våra killar befinner sig lite olika i sin utvecklingsfas som man gör i den här åldern, men vi har ett  spännande lag, med många mycket lovande killar som vi hoppas skall ytterligare steg i år. Försäsongen har sett bra ut och det är många killar som visar framfötterna och verkligen vill satsa. För egen del skall det bli riktigt kul med detta tränaruppdrag. Jag har fått bra tips på övningar och värdefulla råd av Jesper Larsson, som är föreningsutvecklare i IFK, säger en entusiastisk Måns Sjöling. 

 

Namnet Sjöling är väl bekant för oss alla bandyälskare i Vänersborg. Måns släkting Magnus Sjöling spelade flera säsonger i IFK:s A-lag och lillebror Hugo Sjöling är redan

som 16-åring med och tränar med A-truppen och fick göra sin A-lagsdebut förra lördagen mot Gripen/Trollhättan och spås en lysande  framtid som bandyspelare. -Det är jätteroligt att våra yngre juniorer dels får vara med och träna med A-laget. Viktigt också att de även fått vara med och spela en del. De utvecklas jättemycket på det och det är så viktigt för IFK Vänersborgs del att vi kan få fram duktiga spelare från våra egna led. Det sänder också bra signaler till övriga juniorkillar att man kan få chansen att träna och spela med A-laget. Sedan känner man ju en stolthet att det går så bra för Hugo och även Lukas Forsström som jag följt  sedan de började spela bandy, fortsätter Måns.

 

-Vi har jättebra förutsättningar här i IFK med allt egentligen. Både för isträningar, men även för gymträning och taktikgenomgång bland annat. Känns verkligen bra. Samtliga juniortränare har i dagarna också haft en träff tillsammans med Jesper Larsson där tanken är att vi skall lära känna varandra ännu mer och utbyta ideer och tillsammans även utforma en röd tråd genom våra lag, med liknande träningsupplägg bland annat. Allt för att våra spelare så smidigt som möjligt kan spela i våra olika lag och att steget skall bli lättare  för dem i de äldre lagen.

 

-Vi har hög målsättning för J-17. Vi siktar på att vinna serien och hoppas även på framgångar i såväl Vänercupen som Svenska Cupen som stundar i höst. Sedan får vi så klart se hur det går, men vi ser ingen anledning till att inte ha en hög målsättning för vi har en bra och utvecklingsbar spelartrupp, avslutar en optimistisk Måns Sjöling.

 

Vi vill från föreningens sida önska IFK:s J-17 lag all lycka till med säsongen som väntar.

 

Text: Niklas Thonander

foto: Jorge Moreno