Målvakten Freja Staf fortsätter i Damlaget

Vi fortsätter att presentera spelarna som skrivit kontrakt och kommer spela i damlaget i vinter. Idag presenterar vi målvakten Freja Staf.

Freja gör sin andra säsong i damlaget i IFK. Freja började spela redan då hon var 6 år i IFK då hon började bandyskolan och har hållit på sen dess. Freja ska precis börja nionde klass på Silvertärnan i Vänersborg.

Hur känns det att göra ytterligare en säsong i IFK?

Jag tycker det känns bra, det ska väldigt kul. Jag tycker faktiskt allt är roligt med bandysäsongen, alla träningar, att umgås ihop med laget och såklart alla bortaresor. Vi är ett väldigt sammanhållet lag så vi har så himla kul ihop. 

Hur tycker du försäsongen har varit?

Den har varit väldigt tuff men faktiskt också varit ganska rolig. Vi sprang ju mycket långdistans i våras men nu har vi övergått till intervaller och förutom löpträningarna så har vi dessutom styrketränat på gymmet två gånger i veckan. Jag tycker det är roligare att springa intervaller än de långa löppassen så försäsongen är kul nu. För att sammanfatta det så har årets försäsong varit mycket mer än tidigare, med det menar jag att det har varit mer träning och den har varit hårade men vi har även varit fler personer på varje träning mot tidigare år vilket är kul.

Vad i ditt spel vill du helst utveckla i vinter?

Mitt kast, jag skulle vilja kunna kasta längre än vad jag gör nu. Men jag skulle även vilja bli lite smidigare och rörligare samt bli lite snabbare nere på isen när det blir snabba förflyttningar framför mål.

Vad ser du mest fram emot med kommande säsong?

Jag ser fram emot att få träna, få in rutinerna i vardagen när man tränar och träffas sina vänner och även på helgerna då det är matcher. Sen ser jag ju även fram emot bortamatcherna som sagt. Det blir fullt upp under säsongen och det är väldigt kul.

Vem i laget kommer vara årets utropstecken?

Oj, vilken svår fråga. Hela laget utvecklades ju så förra året så svårt att välja enbart en. Men måste måsta jag välja någon så säger jag Saga Westlin och Mathilda Frändberg, båda två avslutade förra säsongen väldigt bra och kommer förhoppningsvis fortsätta med det även i år!

 

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt