Målsnålt och sen kvittering mot Motala till 2-2

Joakim Johanssons frislagsmål räddade en poäng i en match där IFK hade grepp om andra halvlek.

Till slut var det två lag som var missnöjda med resultatet och insatsen. Motala efter sitt sena 1-2 mål och IFK som räddade en poäng i slutminuterna men som dominerade den andra halvleken utan att få till det i avsluten.  Hemmalagets sista del av matchen var den bästa delen men det var flera anfall som inte nådde riktigt fram.
Avslutningen blev dramatisk med två mål alldeles i slutet.

– Det var två halvlekar med olika ansikten. Vi kommer inte alls upp i vår nivå och gör inte det vi säger att vi skall göra i första halvlek. Men i andra kommer vi ut och gör det, men vi får inte in bollen i andra, säger Joakim Johansson.

Motala hade två hörnor tidigt i matchen innan Vänersborg kom i gång och då med Ilja Grachev som spelförare. IFK var framme i hyfsade lägen ett par gånger men några riktigt vassa målchanser blev det inte av IFK:s avslut som satt i burgaveln. Motala försvarade sig djupt och kom fram i omställningar men även de avsluten hamnande utanför mål. IFK var också väl samlade i försvaret och det syntes att det var två lag som inte ville ge bort någonting.

Emil Viklund hade bästa läget efter en halvtimma när han avslutade från nära håll men Jussi Aaltonen i Motalas mål räddade.

Det var tydligt att de var två lag som kan varandra väl och att det var en viktig match för båda lagen. Även om tabellen haltar så skiljde det inte mer än två poäng mellan lagen och det blev mycket kamp och några få stressade avslut. Jussi Aaltonen hade mer att göra än hans landslagskollega Kimmo Kyllönen i IFK:s mål under första halvlek.

Tempot var stundtals okej men det slarvades en hel del och det såg lite oorganiserat ut och inget av lagen kan ha varit nöjda med spelet.

Det kom ett mål till slut, i slutsekunderna av första halvlek och det var Philip Florén som gav Motala ledningen, 0-1, på straff som Kimmo Kyllönen var nära att rädda. Simon Blomqvist höll fast en motståndare. Det kändes lite onödigt och det gav en bild av hur det hade sett ut, få målchanser och inte så välspelat.

Med ledningen med sig backade Motala långt ner och hemmalaget hade mycket boll men det var svårforcerat och passningar satt inte felfritt. Flera hörnor skapades och det var också på hörna som kvitteringen kom.

Adam Herou Löf träffade rätt, nitton minuter in på andra halvlek till 1-1, helt rättvist. En kanonträff rakt upp i nättaket.

Adam var drivande när IFK satte press på gästerna.

Då dominerade IFK matchen helt och radade upp hörnor, åtta hörnor i andra halvlek vilket var en bild hur det såg ut.

Men det blev ingen utdelningen utan Motala kunde återigen ta vara på en svag försvarsinsats när ett utkast från Aaltonen till slut nådde fram till Philip Florén som från nära håll forcerade in 1-2. Då var det drygt två minuter kvar av matchen.

– Det var en slumpartat situation och så sitter den där, det hör till spelet, säger Joakim.

Joakim Johansson kvitterade på ett frislag när det bara återstod en minut av matchen och så blev det 2-2.

– Det var skönt men det hade varit mycket skönare med ett segermål. Vi vann en poäng till slut med facit i hand. Jag tycker vi ska vinna den här matchen, Jag är besviken att vi inte kommer upp i nivå hela matchen.

Det var femte oavgjorda matchen för IFK och på söndag är det ny match i Arenan då mot Edsbyn.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno

Flera Bilder

Bildgalleri IFK-Vänersborg—IFK Motala