Målkalas när IFK vann i Vetlanda

Andreas Eriksson stod för 4 mål utav 12. Foto: Patrik Karlsson

Det blev ett ordentligt målkalas i Sapa Arena på onsdagkvällen när IFK Vänersborg vann över Vetlanda BK med hela 3-12 (1-6).

Vetlanda började bäst och tog ledningen med 1-0 redan 1:38 när Joakim Andersson kom fri mot Bridholm. IFK tog sig sedan in i matchen efter att Hedqvist pangade in 1-1 på hörna i 12:e minuten. Därefter rullar det in mål efter mål och halvtidsresultatet skrivs till 1-6 och vi har hunnit med fem olika målskyttar;  Jocke Hedqvist 2, Andreas Eriksson, Emil Viklund, Christoffer Fagerström och Robin Lundqvist.

Trots den stora ledningen tappar inte kamraterna målsuget, och innan två minuter har gått av andra halvlek gör Andreas 1-7. Vetlanda reducerar ett par gånger, men Vänersborg vinner ändå tillslut med siffrorna 3-12 efter att även Johan Koch och Didrik Land skrivit in sig i målprotokollet. Land som fick kliva fram och slå in en straff till 3-11 i den 88:e minuten, och således sitt första elitseriemål!

IFK:s klubbchef Roland Olin var på plats i Vetlanda och fann knappt ord efter matchen.

– Det här var nog den mest sanslösa matchen jag varit med om under min tid i IFK, säger han direkt efter matchen.

– Vi fick se några riktigt fina klassmål här ikväll, och alla spelare presterade på topp.

Kvällens seger innebar även att IFK Vänersborg nu klättrar upp på en 7:e plats i tighta tabellen och ligger just nu på en slutspelsplats. Nästa viktiga match, och alla matcher är ju viktiga i den här jämna serien, är nu på fredag hemma i Arena Vänersborg. Då tar vi emot IFK Kungälv och vi hoppas på stort stöd för att hjälpa fram laget till ytterligare en seger.

 

Mer om matchen:

Elitrapport.se

TTELA.se

Matchbilder, lobsienfoto.se