Målkalas när damlaget vann med 10-2 i seriepremiären!

13 november, Tingvalla isstadion,  Karlstad. Allsvenskan dam södra, match mellan Västerstrand AIK och IFK Vänersborg.

 

Andra gången som lagen möts i nu färdigställda bandyhallen i Karlstad. Förra mötet i Karlstad slutade det 3-1, när lagen möttes I Vänersborg blev det vinst för IFK Vänersborg med 5-4.

En och annan skridskoungdom vände på huvudet när IFK Vänersborg dam avslutade uppvärmningen med obligatoriska fuldansen utanför Tingvallastadion. Det var en bra uppvärmning.

Matchen startar på klassisk bandytid 13:15, IFK Vänersborg är på tårna från start och efter ett uppspel längs vänsterkanten tar sig #10 Klara Ahlstedt hela vägen fram till mål och lägger in den bakom målvakten. 0-1 efter 2.41. IFK Vänersborg behåller initiativet och får strax innan 20 minuter in i matchen en straff. IFK Vänersborg # Klara Ahlstedt kliver fram och sätter straffen via målvaktens handske i nättaket! 0-2.

IFK Vänersborg får libron #17 Tilde Ekvall utvisad i 22 minuten, ska det påverka försvaret? 

Nej.

IFK Vänersborg behåller initiativet och jobbar fram en hörna i 27’e som #15 Wilma Holmberg Larsson trycker in, assist #8 Filippa Bogfors. 0-3.

Ännu en straff, ännu en gång kliver IFK #10 Klara Ahlstedt fram. 0-4.

Västerstrands spel med långa utkast från målvakten ger inte så mycket resultat, men ett inslag nästan nere från hörnflaggan på IFK’s planhalva går igenom diagonalt till Västerstrands #13 Cajza Stålheim som spräcker nollan.

IFK Vänersborg svarar blixtsnabbt, 1-5 genom #27 Astrid Johansson, assisterad av #10 Klara Ahlstedt.

Västerstrand pressar på i slutet av första halvlek och IFK tappar lite skärpa i passning och mottagning. VAIK har en träff i stolpen och avslutar med en hörna. #28 Felicia Kullberg plockar den och halvleken är slut.

Andra halvlek är knappt två minuter gammal när IFK’s #10 Klara Ahlstedt igen trycker sig förbi hela Västerstrandförsvaret och lägger in bollen bakom målvakten. 1-6.

I 49’e minuten slår Västerstrand in en hörna. Den tar på en IFK skridsko, som tyvärr står på fel sida linjen. 2-6.

Västerstrand ökar pressen, men det öppnar bara upp för IFK som spelar runt Västerstrand. På passning från #12 Tora Skagerlund gör #27 Astrid Johansson 2-7.

IFK Vänersborg får två hörnor tätt efter varandra, första tar i ribban. Andra ger 2-8, målskytt #10 Klara Ahlstedt, assist #8 Filippa Bogfors. Ytterligare en hörna för IFK, men den ger inget.

I 62’a minuten går #15 Wilma Holmberg Larsson genom hela Västerstrands försvar och sätter 2-9.

VAIK får en hörna, den tar i ruset och IFK kontrar, skott på mål och retur, men målvakten tar den.

I 70’e matchminuten begär Västerstrand timeout. Resultatlöst.

IFK’s #2 Tilde Hjalmarsson tar sig igenom Västerstrandförsvaret, lägger in den bakom målvakten, 2-10.

Västerstrand tror inte längre på seger, men ger inte upp. IFK’s försvar tappar skärpan när Västerstrand bryter igenom, leder till hörna. Ännu ett bra rus och kontring. Men målvakten i Västerstrand är med på noterna så det blir resultatlöst.

IFK Vänersborg fortsätter anfall efter anfall, spelar igenom försvaret, men Västerstrands målvakt plockar bollarna.

Västerstrand har ett skott på mål, och får frislag utanför IFK’s straffområde. #28 Felicia Kullberg plockar ner dem båda utan problem.

I slutminuten får IFK Vänersborg en hörna, resultstslös.

Slutresultat 2-10 i premiärmatchen. En bra början på säsongen för IFK Vänersborg Dam!

 

Nästa vecka åker laget till Uppsala och Stockholm för match mot Uppsala Bois och Hammarby. 

 

Text: Mats Ahlstedt

Foto: Mats Ahlstedt