Magnus Nordin om IFK:s blivande damlag

-

Sedan tidigare har IFK Vänersborg  bedrivit en målmedveten och fin flickverksamhet som växt kraftigt de senaste åren.  Att nu föreningen storsatsar på ett damlag redan till nästa säsong är en nyhet som väckt stor uppmärksamhet i media och i bandy Sverige. Många bandyälskare gläds nu över att IFK nu breddar sin verksamhet med att även få ett elitlag på damsidan. En av dem som hyllar satsningen är Sveriges damlandslagstränare Magnus Nordin.

-Jag tycker det är ett jättebra initiativ och som ligger helt rätt i tiden. Vi har ju sett lag som satsat på damlag och snabbt etablerat sig  i toppen som Villa, VSK och Skutskär bland annat. IFK har sedan tidigare byggt upp en mycket fin flickverksamhet och växt kraftigt de senaste åren. Nu behöver ju inte tjejerna söka sig till andra klubbar för att få spela elitbandy. Det är mycket positivt också  för Gripen och för tvåstadsbandyn i stort med även damlag i seriespel. Vänersborg har ett bra upptagningsområde, med närhet också till Göteborgsområdet och även ett bandygymnasium.

-IFK Vänersborg är en etablerad förening med ett representationslag i eliten på herrsidan. Dessutom har föreningen visat att man organisatoriskt klarar av en sådan här satsning. Jag är helt övertygad om att IFK kommer bli en attraktiv förening på damsidan och som kommer kunna knyta bra spelare till sig och det är extra lockande för dem att gå till IFK som redan är en  välkänd elitförening.

-Jag är mycket positiv till denna satsning, det är verkligen något jag applåderar, avslutar förbundskapten Magnus Nordin, som förövrigt kommer att vara på plats under Frida cupen under söndagen som prisutdelare.

Det var på fredagen som IFK Vänersborg på villa Hehrne avslöjade nyheten att klubben nu även kommer satsa på en damverksamhet. -Jättekul och jättespännande att få påbörja detta projekt. Styrelsen fattade ett beslut att vi redan nu till nästa säsong kunde satsa på ett damlag, säger föreningsutvecklaren och en av initiativtagarna Jesper Larsson. 

Nye marknadschefen Martin Forsström märkte tidigt ett mycket stort intresse för en uppstart av damverksamhet i IFK Vänersborg. -Redan idag har vi gjort med nya och befintliga parters som är jätteglada över denna satsning och som verkligen har visat att de vill vara med på denna resa, så det är verkligen kul, säger Martin Forsström. 

Vi ser från föreningens sida verkligen fram mot detta projekt och satsning på ett damlag och hoppas att det skall bli lika framgångsrikt som vi ser på vår växande flickverksamhet. Vi vill också tacka ICA  Kvantum, Lensnow, Hanssons bil och Vänersborgsklubban för det stora stöd ni bidragit med och gjort det möjligt  att redan till nästa säsong ha ett damlag i IFK Vänersborg.

 

text: Niklas Thonander