Lyckad eftermiddag i Arena Vänersborg

Alla spelare och domare samlade på bild. Tack för en härlig underhållning!

IFK:s is-premiär lockade storpublik till Arena Vänersborg på lördagseftermiddagen. Närmare 1000 personer kom för att se IFK:s ”nya” lagbygge under ledning av Ari Holopainen och Peter Andersson ta sig an legendariska IFK med Lars Granström som lagledare.

-Jag är mycket nöjd med dagen och evenemanget. Vi började planera för denna internmatch i maj och det har varit en hel del jobb, men alla har visat ett jättestort intresse för matchen och spelarna i legendlaget tackade ja direkt. En jätterolig tillställning och skoj också att det kom så mycket publik, säger Mikko Lukkarila som är initiativtagaren för denna internmatch.

Det var en härlig stämning i Legendlagets omklädningsrum efter matchen där många  av spelarna och tidigare lagkamrater träffades för första gången på många år. 

 -Fantastisk kul initiativ från föreningen. Många av mina gamla kompisar har jag inte träffat på 15 år. Jag spelade här i ett par säsonger och med facit i hand ångrar jag att jag lämnade. Jag hade möjlighet  att stanna några säsonger till, men hade lite för bråttom att lämna. Ett underbart gott gäng, säger den norske tidigare storstjärnan Pål Hansen.

 -Jag har tränat lite  för dåligt. Har en menisk som inte är helt bra, men detta var ett häftigt arrangemang. Roligt med så mycket publik, fortsätter Pål.

 En annan som var mycket nöjd med matchen och trivdes på planen var tuffingen Stefan Fredman. – Väldigt roligt, men man kände att huvudet ville mer än vad kroppen okade. Hoppas det blir ett återkommande evenemang, säger Stefan.

 A-laget vann matchen som spelades 2 X 30 minuter med 7-5 efter tre mål av Mikko Lukkarila, samt ett vardera av Felix Callander, Robin Lundqvist, Emil Viklund och Jocke Hedqvist. 

 Legendlaget som kämpade väl hade sin bäste målskytt för dagen i Jonas Berner med två fullträffar. Övriga mål gjordes av Sami Laakkonen, Alexander Mayborn och Joachim Berglundh.

 I övrigt så fick några av spelarna i halvtid skjuta straffar på ett okrossbart glas av Westcoast Windows, ett kul inslag som publiken uppskattade. I övrigt var det bra tryck i såväl kiosk som souvenirshop. En mycket trevlig lördagseftermiddag i Arena Vänersborg.

 På torsdag 24/8 väntar  lokalrivalen Gripen/Trollhättan för IFK Vänersborg i den första ”riktiga” träningsmatchen. Den spelas i Arena Vänersborg med start 19.00.

 Väl mött då!

 Text: Niklas Thonander