Lyckad bortaturné för P19 / IFK U under helgen

IFK Vänersborgs kombinerande P19 / Utvecklingslag plockade under helgen sina första poäng för säsongen.

Helgen startade med match i P19 serien mot Jönköping som vårt blåvita lag vann med hela 13-1 efter en mycket stark prestation av samtliga spelare.

Resan fortsatte sedan ner till Växjö där det väntade match i division 1 mot Åby Tjureda under söndagen. Där plockade laget hem säsongens första poäng i division 1 serien efter en imponerande insats som slutade 3-3 efter att Isac Stolt kvitterat i den 91:a minuten på ett mycket snyggt sätt efter en starkt forcering av IFK laget.

Tränarparet Daniel Johansson och Oscar Kristensson säger följande om helgen;

Att ha fått komma iväg under helgen har verkligen stärkt gruppen. Det har gjort att vi tillsammans som lag har fått en boost självförtroendemässigt säger Oscar.

Daniel fortsätter i samma tongångar då han menar att detta var en kvitto på att laget är på väg i rätt riktning och att det är imponerande att plocka poäng mot Åby på bortaplan i division 1 trots att IFK killarna knappt spelat på seniornivå tidigare.

Notera att IFKs äldsta spelare i division 1 matchen var 19 år gammal samt en snittålder på 17 år. Det bådar gott för framtiden!

Nu väntar derby kommande helg för U laget då Blåsut BK väntar i Arena Vänersborg under söndagen kl. 16.00.

Varmt välkomna att kolla på framtidens spelare!