Lukkarila klar för två nya år!

Mikko Lukkarila - Foto Patrik Karlsson

IFK:s forward Mikko Lukkarila är klar för två nya år. Foto: Patrik Karlsson

Silly Season har börjat bra för IFK Vänersborg som gjorde klart med sitt första nyförvärv, Simon Blomqvist, i tisdags, och idag kan vi berätta att Mikko Lukkarila är klar för två nya år i blåvitt. 

Den finländske landslagsforwarden Mikko Lukkarila kom till IFK för två år sedan och har hunnit göra sig väl hemmastadd i Vänersborg. Och beslutet att krita på för ytterligare två nya år satt inte långt inne för nummer 87.

– Jag och min fru diskuterade för- och nackdelar och landade ganska snart i att det var många fördelar. Jag och familjen trivs väldigt bra i Vänersborg, barnen trivs i skolan, grabben spelar bandy i IFK och jag trivs också bra med mitt jobb som projektledare för IFK:s skolprojekt, säger Mikko.

Han är dock väldigt självkritisk till sin senaste säsong och känner stor revanschlust över att prestera bättre i den blåvita tröjan.

– Jag hade väldigt höga förväntningar på mig själv inför säsongen, och jag känner inte att jag har presterat som önskat. Hela laget känner att vi inte är nöjda med säsongen som helhet, och jag är riktigt sugen på att visa att jag har mycket mer att ge, säger Mikko övertygande.

En viktig kugge i laget

Och både Stefan Karlsson, tränare, och Tommy Hjert, Sport- och Elitansvarig, har stor tilltro till Lukkarilas kapacitet och fortsatta framfart i IFK.

– Det finns mycket mer att få ut av Mikko som spelare, han kan absolut komma upp några nivåer, säger Stefan Karlsson som också understryker att Mikko är en viktig kugge i laget: – Mikko är inte bara bra på isen, han är dessutom en väldigt bra kille att ha i laget som ger mycket energi. Det känns bra att vi har knutit honom till oss i ytterligare två säsonger.

För Tommy Hjert är det nu bråda dagar med spelarmöten som avlöser varandra, och han är nöjd över det nya kontraktet.

– Vi är övertygade om att Mikko kommer prestera även framöver. Han är väldigt motiverad och positiv och vi är glada att ha ytterligare en spelare klar för två nya år, säger Tommy.

Omtyckt på jobbet

Och för IFK:s del är det som sagt inte bara på planen vi är glada över att Mikko stannar. Sedan i höstas började även Mikko jobba i föreningens skolprojekt, och han har visat sig vara en mycket uppskattad person av både anställda, lärare och framför allt av barnen.

Vi ser fram emot två nya år med Mikko i föreningen!