Lukkarila klar för IFK!

IFK Vänersborgs truppbygge till nästa säsong tar form mer och mer. Sedan en tid tillbaka har det spekulerats om att IFK varit på jakt efter en anfallare och nu är det klart att 27-årige Mikko Lukkarila kommer att ansluta till IFK. Mikko som i vintras spelade VM för Finland i ryska Irkutsk har satt sitt namn på ett 2-års avtal med IFK. Närmast kommer han från kamratkollegan i Kungälv där han spelat två säsonger. Säsongen som gick gjorde Mikko 28 mål och 4 assist. Det är alltså en pålitlig målskytt som kommer till IFK. Innan Mikko flyttade till Kungälv spelade han för Bollnäs i elitserien. I Bollnäs blev Mikko stor hjälte när han sköt Bollnäs till sin första final på 54 år.

– Vänersborg är ett spännande lag som har utvecklats bra de senaste åren och har något intressant på gång. Jag tycker det skall bli spännande att få vara med på den resan. Jag valde att gå till Vänersborg är för att de är ett bra lag som dessutom spelar i hall.  Jag har fått ett mycket bra intryck av föreningen och hur de är organiserade runt den sportsliga verksamheten. Nu ser jag verkligen fram emot att få börja träna med mitt nya lag, säger Mikko.

IFK tränaren Stefan Karlsson gläds naturligtvis åt tillskottet.

– Mikko är ett nyförvärv som har levererat på hög nivå under en räcka av säsonger. Han har ett energifyllt spel och förmågan att hota i djupled och blir på det sättet ett mycket bra tillskott för oss. Med sin erfarenhet och vilja att utvecklas kommer Mikko att tillföra kvalité, berättar Stefan.

Tommy Hjert som är ordförande för sport/elitkommittén är inne på samma linje.

– Det känns väldigt roligt att vi kunde nå en överenskommelse med Mikko. Föreningen har haft fokus på att bredda anfallsbesättningen och Mikko var överst på vår önskelista. Vi har haft ögonen på honom en tid och det är en mycket kompetent forward som gör mycket spelmål. Det är utan tvekan spetskompetens som kommer till IFK. Hans egenskaper kommer komplettera vår anfallsbesättning på ett bra sätt, säger Tommy Hjert.

Mikkos målfacit senaste säsongerna:

2013/2014 i IFK Kungälv: 28+4

2012/2013 i IFK Kungälv: 17+1

2011/2012 i Bollnäs GIF: 18+2 och 5+1 i slutspelet

2010/2011 i Bollnäs GIF: 33+2 och ytterligare 2 i slutspelet

Mikko och hans familj bestående av fru och två barn, 7 och 9 år gamla, kommer att flytta till Vänersborg i sommar.

Varmt välkomma till Lilla Paris!

Mikko Lukkarila i Finlands dräkt vid Bandy VM i Vänersborg 2013.