Lukas Forsström spelar dubbellandskamp mot Finland

sdgds

I helgen spelar Sveriges P-15  dubbellandskamper mot Finland. IFK Vänersborgs har med jättetalangen Lukas Forsström som såklart är laddad inför sin häftiga landskampsdebut.

-Det skall bli jätteskoj. Jag tycker själv att jag har haft en bra säsong  och fått en hel del speltid i även i J-20 laget och det gör mig ännu bättre. Vi åker först till Stockholm och sedan över med färja till Finland. Första matchen är 18.00 på lördagen och sedan 10.00 på söndagen. Jag är verkligen laddad för detta, säger en entusiastisk Lukas.

-Mina styrkor som bandyspelare är att jag har en fin klubbteknink och bra fart och snabbhet. Jag behöver  utveckla mig mer och bli bättre med mina skott, det är nog det jag är sämst på. Under vintertid blir det mycket bandy. Jag tränar och spelar match i princip varje dag, nu när jag även är med i J-20 laget. Jag tycker det är väldigt skoj. Har spelat i IFK hela tiden och det är min moderförening och trivs jättebra här.  Vill inte spela någon annanstans som det känns nu.

Lukas Forsström har följt bandy VM på hemmaplan och bland annat sett Sveriges öppningsmatch mot Rysslad, samt den Svenska storsegern mot Kazakhstan häromdagen. Bandyintresset är stort och han följer naturligtvis sitt älskade IFK med att se de flesta av deras A-lagsmatcher. Robin Öhrlund är favoritspelaren med sin fart. När Lukas inte tränar- eller spelar bandy så gillar han att umgås med vänner och sin familj.

– Lukas är en mycket stor bandytalang. Han går bara i årskurs åtta, men är jäkligt mogen redan i sitt spel. Han är ung och utvecklas hela tiden. Lukas har en fin spelförståelse och gör hela tiden de andra bättre. Han har bra fart i sitt spel och tränar och spelar en hel del även med J-20. Det är imponerande att Lukas som dessutom är en mycket duktig golfspelare, klarar av att kombinera de båda idrotterna, samtidigt som han sköter skolan på ett bra sätt.

Lukas är väl värd denna chansen att få spela i landslaget och har alla förutsättningar att bli en mycket fin bandyspelare, säger IFK Vänersborgs huvudtränare i J-20 Jesper Larsson.

Det skall bli spännande att följa Lukas Forsström i sin landslagsdebut och vidare bandykarriär. Vi från föreningen vill passa på att önska honom stort lycka till i helgen.

Text: Niklas Thonander