Lukas Forsström och Hugo Sjöling blir IFK trogna!

Lukas Forsström och Hugo Sjöling har förlängt sina kontrakt och kommer där med att fortsätta spela i IFK i två säsonger till efter denna.

Hugo och Lukas är båda från Vänersborg och två stora talanger som nu börjar bli alltmer erfarna då dom har gått från att prova på spel i elitserien till att bli spelare som är med i startelvan. Framöver är det två spelare som troligen kommer att bli tongivande i laget och klubben är mycket nöjd över att ha knutit till sig dessa två spelare för två ytterligare säsonger efter denna.

Ni har förlängt med ytterligare 2 år – långsiktig satsning från klubben men också från er?

Hugo – Jag trivs väldigt bra i klubben och lagkompisarna så det var ett ganska enkelt val. Jag kan se mig själv spela i föreningen ett bra tag till. Det är kul att klubben vill satsa på mig. Jag känner själv att det har gått bra för mig och jag har växt in i min roll i laget och verkligen tagit en plats i laget så det känns bra.

Lukas – Det betyder såklart mycket för mig men också att det tyder på att klubben har en långsiktig plan. Det känns som det är något på gång i klubben både på spelaresidan och ledarskapssidan. Malmqvist har kommit in och stärkt upp ännu mer och har personligen hjälpt mig personligen mycket i min utveckling.

Säsongen har precis börjat efter en lång försäsong. Vad har ni för förväntningar på säsongen?

Hugo-  Jag skulle säga att vi målet denna säsong är att komma högre upp en förra året, det satsar vi stenhårt mot. Det var mycket nytt för truppen förra säsongen så vi fick inte ihop spelet helt då det var en annan spelidé än vad många i laget var vana vid. Men nu sitter det allt bättre och det kommer bli bra tror jag.

Lukas – Jag tycker vi hade en tung start på försäsongen, men tycker vi har växt in i det mer och mer för varje match och träning som sker. Vi förlorade ju förvisso första matchen (mot Bollnäs i fredags), men dom tog en timeout i 60e vilket visar på att dom kände sig hotade och med lite flyt hade vi kommit i kapp dom i det skede. Det är inte många som tror på oss vilket jag tror kommer gynna oss, vi slår ur underläge men vi har ett bra lag och ett bra spel så jag tror verkligen vi kommer överraska många.

Hur ser ni på er utveckling i laget?

Hugo – Jag känner att jag har ett stort förtroende från ledarna och då blir jag tryggare såklart och det gör det lättare för mig att spela och bara släppa loss på banan, jag får nog ut mer av mig själv nu än tidigare. Med lite mer erfarenhet nu så känns det såklart lite annorlunda, jag trivs väldigt bra på defensivt mittfält, tar för mig alltmer och tar mer ansvar vilket jag trivs med.

Lukas – Jag är tillbaka som halv (en nygammal position) och är ganska van vid det redan. Jag trivs med att ha mycket boll och sätta i gång andra spelare. Malmqvist (Johan, assisterande tränare) har kommit in och hjälper mig massor, vi pratar varje träning och han hjälper verkligen till i min utveckling, främst dom defensiva bitarna som jag behöver utveckla som halv. Offensiven är mer fritt för mig där jag får blomma ut mer och ta vara på mina kreativa sidor. Jag gillar när det blir lite nya saker som händer, tycker som sagt väldigt mycket om att Malmqvist kommit in i tränarstaben och tillför nya idéer. Jag känner ett stort förtroende för ledarna och jag tror vi har hittat rätt i vår spelfilosofi så nu känner jag mig väldigt trygg i det och jag kommer utvecklas vidare och ta stora kliv framöver.

Match ikväll mot Sandviken men sen hemmapremiär mot Gripen på lördag, berätta om era tankar inför den matchen?

Lukas – Vi har släppt förlusten mot Bollnäs och tycker ändå vi gjorde stundvis en bra match. Men nu inför matchen mot Sandviken så har vi en bra känsla, vi ska slåss om 2 poäng. Matchen mot Gripen ska såklart bli otroligt kul. Redan första matchen i svenska cupen var det ju väldigt roligt att spela. Det kommer svänga på planen rent spelmässigt kommer det bli underhållande med mycket kamp och känslor. I en sådan match ska vi som lag, allihop gå ut och verkligen göra en maxprestation för att vinna den. Dom får gärna tro att dom är bättre än oss men vi ska visa på lördag att vi är det bättre laget.

Hugo – Matchen mot Gripen på lördag kommer bli en riktigt rolig match att spela, jag minns ju förra säsongen på annandagen det var mycket kamp och mycket folk. Det är den roligaste matchen jag har spelat hittills. Vi ska vinna mot dom på lördag, så är det bara!

Vår klubbchef Tobias Johansson om att förlänga med Hugo och Lukas.

-Det känns som en tidig julklapp till våra supportrar att kunna presentera Lukas och Hugo på två längre kontrakt. Detta trots stor konkurrens från andra klubbar om deras underskrifter vilket känns extra bra såklart. Det är helt i linje med hur vi vill jobba i IFK Vänersborg, långsiktigt och hållbart över tid. Att dessa spelare vill vara med oss på denna resa känns fantastiskt och tyder på att vi är på helt rätt väg framöver!

 

Text: David Cederbom