Linn Svensson klar för damlaget!

IFK Vänersborg har gjort klart med ett stort löfte inom svensk bandy, Linn Svensson som kommer närmast från KS Bandy.

Linn går just nu tredje året på gymnasiet i Kungälv där hon läser med inriktning bandyprofil. Linn Svensson kommer från att ha spelat ett par säsongen i Elitserien med KS Bandy där hon har varit lagkapten och har sedan förra säsongen varit en del av F21-landslaget. Linn har varit med och tränat med damlaget i tre-fyra veckor nu och är spelklar inför helgens bortamatch mot Skirö.

Hur känns det att börja spela bandy i IFK Vänersborg?

Det känns väldigt härligt, jag har blivit väldigt bra mottagen av både spelarna och ledarstaben. Man märker direkt att det är väldigt bra struktur och alla har bra koll på allt. Sen är det ju också riktigt bra förutsättningar för att spela bandyn med arenan i Vänersborg.  

Kan du berätta om din bandykarriär hittills?

Jag började när jag var ungefär 6 år i bandyskolan och har sedan dess spelat i KS bandy. Under åren i junior-lagen har jag bland annat varit med och vunnit två SM-guld i F17 med KS-bandy. Dom senaste säsongerna har jag varit med och spelat med KS i elitserien där jag nu har varit lagkapten. Förra sommaren var jag med och blev uttagen till F21-landslaget.  

Vilken position spelar du på och vad har du för styrkor?

Jag har dom senaste säsongerna spelat som defensiv mittfältare, där trivs jag bra. Men jag är en allround spelare och har under årens lopp spelat på dom flesta positioner. Mina styrkor är väl att jag har en bra blick för spelet och rent taktiskt, jag ser mig själv kanske mer som en spelfördelare snarare än en målgörare.

Vad kommer du bidra med till damlaget?

Jag har ju ett par säsonger i Elitserien och har kanske lite mer erfarenhet än vad många i laget har och den erfarenheten ska jag försöka vara med och dela med mig av till laget. Sen är jag kanske också lite mer van vid ett högre tempo som det ju är i elitserien. Men jag tror även jag kommer vara med och bidra till att hålla uppe den goda och positiva energin som finns i laget.  

Hur tycker du det har varit att träna och spela i IFK än så länge?

Det är bara positivt, jag har blivit väldigt bra välkomnad av samtliga. Alla i laget och ledarstaben har varit toppen, det har varit bra fokus och fart på träningarna så jag har bara positiva erfarenheter av IFK så här långt.  

Vad har du för förväntningar på säsongen?

Min största förväntan just nu är att spela bandy med det här goa laget och ha väldigt kul ihop med laget både på plan och runt omkring. Sen hoppas jag såklart komma in och bidra till laget med det jag kan och kanske få hitta min roll och att få spela ut mer i vad jag tror är ett lite mer bollförande lag.  

 

Vi säger lycka till och varmt välkommen till Linn Svensson som redan i helgen är med och debuterar mot Skirö!

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt