Lejon till Tellus

Det finska målvaktslejonet och landslagsspelaren Kimmo Kyllönen har idag gjort klart för spel med Tellus kommande vinter.
I ett hungrigt lag som är på väg uppåt med många ungdomar var det viktigt att få in rutin och kvalitet som redan dag ett kommer att kunna leverera på högsta elitserienivå. Kimmo har varit i liknande situation som Tellus kommer att vara i vinter tidigare med både Sirius och Kungälv där han har mycket att göra under matcherna och där han kan göra stor skillnad i matcherna. I Kimmo får Tellus in en spelare som kan avgöra matcher på egen hand och ”spika” igen målet vissa matcher.

I ett lag som de tre senaste säsongerna i allsvenskan varit bland de bästa på att släppa in få mål bakåt och har ett försvarsspel som prioriterats så stärks detta upp ytterligare nu. Förhoppningsvis kommer Kimmos blotta närvaro att ”smitta” av sig på övriga samt att de yngre killarna drar lärdom och utvecklas i snabbare takt av att träna och matcha med Kimmo i laget.

Vi hälsar Kimmo varmt välkommen till Tellus och Stockholm. Flyttlasset går i sommar och senast den 1:a augusti ansluter Kimmo till Tellus träning.