Ledarteamet klart för Dam- och F17 laget

Under måndagskvällen har Amanda Bäverhag och Martin Frändberg signerat kontrakt för två år som ansvariga tränare för IFK Vänersborg A-Dam och F17! De kommer dela på ansvaret,  med lite olika fokusområden.

Amanda spelade i IFK Vänersborg första säsongen damlaget var aktivt (2020/21), innan dess har hon spelat i KS Bandy i Elitserien, och har IFK Kungälv som moderklubb. Amanda har med sig en bra inblick i dambandyn och kan bidra med en ny röst och mycket bandykunskap till teamet, det blir också fokus på den mentala biten från hennes sida.

Mitt mål är att utveckla gruppen, men också varje spelare, en stark självkänsla och självförtroende är viktigt för att bli bättre bandyspelare. Jag har ju själv gjort den resan de är inne på, säger Amanda.

Martin var redan förra säsongen del i ledarstaben som assisterande tränare, och fortsätter i år med ännu större fokus på det sportsliga. Noterbart är att Martin går in på sin tionde säsong som ledare i IFK Vänersborg, en bedrift som få kan mäta sig med.

– Vi har många tankar kring laget och spelidé, säger Martin. 

Tomas Staf har även denna säsongen rollen som ansvarig fystränare samt Andreas Lundevall har fortsatt ansvar för materialet.

– Med lite tuffare upplägg under försäsongen är spelarna i bra fysisk form inför säsongen. Fyspassen fortsätter en bit in på hösten, även om ispassen startade under måndagen säger Tomas.

Kristoffer Ottosson kommer fortsätta göra inhopp när det inte krockar med F13, där han är ordinarie ledare.

Klubbchef Tobias Johansson är väldigt nöjd med att ledarteamet är klart.

– Det känns oerhört bra att vi nu har gått i mål med att ha ett kompetent och kunnigt ledarteam på plats, det känns väldigt bra säger Tobias. Att både Martin och Amanda väljer att skriva på kontrakt som sträcker sig över två säsonger framöver går helt i linje i det som vi som föreningen strävar efter, att vi får en långsiktighet i det vi gör. Det kommer ge ett lugn till gruppen och även till Martin och Amanda som också kommer kunna se en långsiktighet i sitt arbete med spelartruppen. Att sen Tomas och Andreas väljer att fortsätta som fys- samt materialansvarig är också en mycket viktig pusselbit för att få allt att fungera kring laget och vi kan fortsätta hålla en professionell nivå i det vi gör avslutar Tobias.

Samtidigt vill vi passa på att tacka Mikael Lundberg för hans insatser som ansvarig tränare under säsongen 2022/2023. 

Text och bild: Mats Ahlstedt