Lärorik helg för U16 i Ljusdal

Patrik Karlssons tankar efter helgen i Ljusdal

 

IFK Vänersborg stod för en fin insats då man i helgen var uppe i Ljusdal och spelade P16-slutspel. IFK hamnade i svårast tänkbara grupp med matcher mot Vetlanda, Ljusdal och Hammarby som alla tre vunnit sina grundserier i stor stil och det blev tre förluster. Lördagens första match mötte IFK  – Vetlanda och förlorade till slut med 7-3 (3-2), i en match där smålänningarna avgjorde först på slutet och där IFK hade 3-3, i inledningen av andra halvlek.

 -Vi stod för en riktigt bra match och höll jämna steg hela matchen.  Sedan chansar vi ju för att komma ikapp på slutet och då gör de sina sista två mål, men det var vår klart bästa match i helgen ,säger tränaren Patrik Karlsson. Sebastian Wahlberg gjorde helgens första IFK-mål då han kvitterade till 1-1 i inledningen av matchen.  Petter Berner reducerade till 3-2 på ett riktigt kanonskott i nättaket, alldeles i slutet av första halvlek och när Rasmus Öst i början av andra kvitterade, var det en helt öppen drabbning, såväl spel- som resultatmässigt.

 -Vi hade en bra känsla i laget inför vår andra match mot Ljusdal sent på lördagskvällen (matchen blev framflyttad 4.5 timme pga det varma vädret på dagen).  Vi trodde på en hygglig chans, men kom inte alls upp i samma klass som mot Vetlanda. Ljusdal har ett jämnt och bra lag och vi orkade inte riktigt i andra halvlek. IFK:s målskyttar mot Ljusdal som vann med 7-2 (4-2) var Rasmus Öst som kvitterade till 1-1 och Arvid Olin som utjämnade till 2-2 i 20: minuten.

IFK Vänersborgs fick sedan på söndagsmorgonen en mardrömsstart mot Hammarby och låg under i halvlek med 5-0, men visade  sedan prov på mental styrka och gick ut och fortsatte kämpa och vann den andra halvleken med 3-2, efter två mål av Lukas Forsström och ett av Petter Berner. -Vi fick en mycket tung start mot Hammarby och låg under med 5-0 i halvtid. Vi var inte alls med i början av matchen, men vi ändrade spelsystem i andra halvlek och spelade lite lägre och bestämde oss för att kämpa vidare och det var starkt av laget att vinna den andra halvleken. Hammarby var mycket bra och kämpade ju för att vinna gruppen på målskillnad, så det var ju inte så att de slog av på takten , fortsatte IFK-tränaren Patrik Karlsson. Som helhet en klart godkänd IFK insats mot överlag mycket starkt motstånd. -Vi är inte riktigt där än, vi blir straffade när vi gör en del individuella misstag, men nu vet spelarna vad som väntar när de möter sveriges bästa klubbar och detta är lärorikt för oss. Vi är ändå klart nöjda med helgen, där mycket har varit bra, avslutar Patrik Karlsson.

Vann gruppen gjorde Hammarby som är klara för nästa helgs SM-final i Örebro. Där ställs de mot Nässjö IF som vann det andra semislutspelsgruppen som avgjordes i Lidköping.

 Text: Niklas Thonander